Dela med andra

Föreståndare till kollo!

Publicerad 2021-12-13


Eskilstunas kolloverksamhet ligger under socialförvaltningen och uttagningen av de barn som får åka har sin grund i det sociala arbetet. Resursenheten Barn och Familj har lång erfarenhet av att arbeta med barn på en rad olika sätt och kolloverksamhetens långa tradition vårdar vi med stor omsorg och stolthet.

Våra kollogårdar ligger naturskönt nära skog och vatten. Vistelsen på kollo bygger på aktiviteter som stimulerar barnens sociala utveckling, upplevelsebehov samt avkoppling. Verksamheten präglas av ömsesidig respekt och ett aktivt deltagande från alla som vistas på gården. Detta ställer höga krav på våra ledare för att kunna erbjuda barnen en positiv och trygg kollovistelse.

Åshorn ligger vackert beläget i skärgårdsmiljö strax utanför Trosa, ca 11 mil från Eskilstuna. Sågarsvedet ligger intill Sotarsjön med en vacker omgivande natur, i Ärla ca 2,5 mil från Eskilstuna.

Arbetsuppgifter
Ta chansen att ha möjlighet att jobba på kanske världens bästa sommarjobb!

Till Åshorns sommargård kommer ca 54 barn och till Sågarsvedet kommer ca 32 barn i åldrarna 7-13 år. Det är viktigt för oss att barnen som besöker vår kolloverksamhet får en rolig och positiv upplevelse.

Som föreståndare har du det dagliga ansvaret över att bedriva verksamheten och arbetsleda kollopersonalen. Du arbetar utifrån enhetschefens och samordnarens direktiv och är på så sätt även den förlängda arm när det gäller personal, ekonomi, barnen och kontakten med föräldrar.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är färdigutbildad eller studerar till lärare, socialpedagog, fritidspedagog, beteendevetare eller annan likvärdig pedagogisk utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i kolloverksamhet, fritidsverksamhet eller liknande.

Arbetet kräver goda simkunskaper, B-körkort och att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Det är starkt meriterande att ha erfarenhet av ledarskap och budgetansvar samt god sjövana. Har du dessutom kunskaper i HLR och förarbevis för båt är det mycket positivt. Behärskar du ytterligare språk och har kunskap och/eller erfarenhet av samtalsmetodik är det meriterande.

Utöver din formella kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. I den här rollen är det viktigt att du

• Är trygg i dig själv och vågar ta situationsbaserade beslut.

• Är kommunikativ, tydlig och lyhörd i din ledarroll gentemot barn, personal och vårdnadshavare.

• Har en god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad.

• Är flexibel och kan skifta fokus vid förändringar.

• Är kreativ och bidrar med nya idéer och förslag som utvecklar verksamheten.

Kontaktperson
Adina Brokvist
adina.brokvist@eskilstuna.se
016-710 10 57

Jobbansökan
Gå in på Eskilstuna kommuns hemsida "lediga jobb" och skicka in din ansökan. OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte skicka in ansökan via vårt system, utan mejla till ansvarig rekryteringskonsult så hjälper vi dig vidare.
adina.brokvist@eskilstuna.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna Kommun

Antal platser
4 st st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2022-01-30

Länkar
Eskilstuna kommuns h


Bookmark and Share