Dela med andra

Fritidsledare till kollo!

Publicerad 2021-12-13


Eskilstunas kolloverksamhet ligger under socialförvaltningen och uttagningen av de barn som får åka har sin grund i det sociala arbetet. Resursenheten Barn och Familj har lång erfarenhet av att arbeta med barn på en rad olika sätt och kolloverksamhetens långa tradition vårdar vi med stor omsorg och stolthet.

Våra kollogårdar ligger naturskönt nära skog och vatten. Vistelsen på kollo bygger på aktiviteter som stimulerar barnens sociala utveckling, upplevelsebehov samt avkoppling. Verksamheten präglas av ömsesidig respekt och ett aktivt deltagande från alla som vistas på gården. Detta ställer höga krav på våra ledare för att kunna erbjuda barnen en positiv och trygg kollovistelse.

Åshorn ligger vackert beläget i skärgårdsmiljö strax utanför Trosa, ca 11 mil från Eskilstuna. Sågarsvedet ligger intill Sotarsjön med en vacker omgivande natur, i Ärla ca 2,5 mil från Eskilstuna. Nu söker vi fritidsledare till både Åshorn och Sågarsvedet inför sommaren 2021. I din ansökan kommer du att få uppge vilken av gårdarna du vill jobba på samt vilken period.

Arbetsuppgifter
Ta chansen att ha möjlighet att jobba på världens bästa sommarjobb!

Till Åshorns sommargård kommer ca 54 barn och till Sågarsvedet kommer ca 32 barn i åldrarna 7-13 år. Det är viktigt för oss att barnen som besöker vår kolloverksamhet får en rolig och positiv upplevelse.

Som fritidsledare planerar och genomför du aktiviteter tillsammans med barnen. Du har ansvar för ett antal barn och skapar en gemenskap och trygghet så att barnen får en rolig och meningsfull tid på sommargården. I din roll innebär det att möta barnen utifrån barnens egna förutsättningar och behov. Som fritidsledare på kollo handlar det om att du ska vara en trygg vuxen och förebild för barnen som kommer till gården. Du skapar trygga ramar och goda relationer. Både inre och yttre konflikthantering är förekommande i rollen.

Verksamheten på kollo omfattar heldygnsomsorg. Arbetet på gårdarna innebär arbete på schema. Du kommer att övernatta på gården de dagar du har heldagspass. För detta utgår dygns-/lägerersättning. Det är även möjligt att övernatta på gården de dagar du är ledig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som uppfyller följande kvalifikationer:

• Avslutade eller pågående studier till lärare, fritidsledare, fritidspedagog, beteendevetare eller annan likvärdig utbildning, alternativt har du minst sex månaders yrkesmässig erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar i kombination med avslutad gymnasieutbildning.

• Tidigare dokumenterad erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

• Goda simkunskaper.

• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Följande kvalifikationer är meriterande men inte krav:

• Erfarenhet av arbete inom kolloverksamhet.

• Erfarenhet av att möta barn/ungdomar i utsatta livssituationer och/eller i kris.

• B-körkort.

• Kunskaper inom samtalsmetodik och konflikthantering.

• Kunskaper inom HLR.

• Flerspråkighet.

• God sjövana.

Personliga egenskaper väger tungt för rollen och för att trivas på kollo och i rollen som fritidsledare krävs det att du har en god samarbetsförmåga och ledaregenskaper. Det är viktigt att du finns som en trygg vuxen runt barnen, är lyhörd, kan hantera svåra samtal och har ett positivt bemötande gentemot barnen, föräldrarna och övrig personal. Vidare är det bra om du är kreativ i ditt arbetssätt och har en tydlig kommunikation samt intresse för friluftsliv och friskvård.


Kontaktperson
Adina Brokvist
adina.brokvist@eskilstuna.se
016-710 10 57

Jobbansökan
Gå in på Eskilstuna kommuns hemsida "lediga jobb" och skicka in din ansökan. OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte skicka in ansökan via vårt system, utan mejla till ansvarig rekryteringskonsult så hjälper vi dig vidare.
adina.brokvist@eskilstuna.se
jobb.eskilstuna.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna Kommun

Antal platser
35 st st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2022-01-30

Tidsperiod
Sommarjobb

Länkar
Eskilstuna kommuns h


Bookmark and Share