Dela med andra

Sjuksköterska natt till Beroendecentrum i Örebro

Publicerad 2021-10-29


Vi söker en sjuksköterska till Beroendecentrums vårdavdelning för arbete på natten.

Beroendecentrums vårdavdelning är en akutvårdsavdelning med intag dygnet runt. Till oss kommer patienter akut via vår psykiatriska jourmottagning, planerat på remiss från övrig sjukvård eller socialtjänst, men även som egensökande till vår Tillnyktringsenhet (TNE). Hos oss får du ett omväxlande arbete och den ena dagen är inte den andra lik.

Vårt uppdrag är att ge våra patienter abstinensbehandling vid avgiftning från alkohol eller andra droger. Vi ger också hjälp med nedtrappning/utsättning av beroendeframkallande läkemedel utskrivet på recept. Patienter kan också komma för insättning och justering av olika mediciner.

Avdelningen har 16 vårdplatser, därutöver tillkommer 2 BIVA-platser, beroendecentrums intensivvårdsplatser, i nybyggda fräscha lokaler och 5 tillnyktringsplatser, också de i nya lokaler. Patienterna vårdas under HSL, LPT eller LVM.

Ytterligare ett viktigt uppdrag som tillhör vår verksamhet är samarbetet med polis gällande SMADIT (Samverkan Mot Alkohol och Droger i Trafiken). Polisen har egna lokaler i anslutning till vårdavdelningen dit de för personer som ertappats av polis för exempelvis rattfylleri, drograttfylleri, ringa narkotikabrott eller dopningsbrott. Din roll som sjuksköterska är att sköta blodprovstagningen åt polisen, och någon av dina skötarkollegor ansvarar för att erbjuda ett motiverande samtal i syfte att få personen att ta emot hjälp för sitt substansmissbruk/beroende.


Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på natten arbetar du som omvårdnadsansvarig tillsammans med flera skötare. Läkare finns alltid tillgänglig. Vårt mål är att man alltid ska vara två sjuksköterskor i tjänst på natten. Det är ett självständigt arbete som ger dig nya utmaningar och möjlighet att utveckla dig i din yrkesroll. För att komma in i arbetet erbjuds du introduktion som planeras individuellt utifrån dina tidigare erfarenheter, förutsättningar och önskemål.

Vid nattjänstgöring erbjuds du ett utökat Ob-tillägg som uppgår till 60 % utöver ordinarie Ob-tillägg, en arbetstidsförkortning till 30,20 timmar/vecka för utökade möjligheter till återhämtning samt övriga förmåner som gäller för anställda inom Region Örebro län. Dina förmåner som anställd i Region Örebro län kan du läsa mer om här Förmåner (Region Örebro län).

Låter detta intressant eller vill du veta mer? Tveka inte, hör av dig för mer information eller skicka in din ansökan direkt. Vi ser fram emot din ansökan.

Arbetsuppgifter:
Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter med bland annat läkemedelshantering, provtagning, abstinensbedömningar, dokumentation, omvårdnadsansvar och arbetsledning.


Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Du gillar att ha många bollar i luften, klarar visst mått av stress men också att det ibland blir lugnt. Du är medveten om att beroende är en sjukdom och att förändringsprocessen kan ta tid men att det ”plötsligt kan hända”. Erfarenhet av beroendevård och/eller psykiatri är meriterande men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktperson
Lena Anderiksson
lena.anderiksson@regionorebrolan.se
0766954975

Jobbansökan
Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.
lena.anderiksson@regionorebrolan.se
jobb.regionorebrolan.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Region Örebro län

Antal platser
1 st


Ort
Övriga landet

Sista ansökningdag
2022-01-27

Tidsperiod
Tillsvidare

Länkar
Länk till Annons
Annons på Facebook
Annons på Instagram


Bookmark and Share