Dela med andra

Vill du jobba med simträning eller simskola?

Publicerad 2021-08-26


Vill du jobba med simningträning eller simskola?

Vill du ha ett jobb där du själv väljer vilka dagar och hur mycket du arbetar? Och utbildningen får du av oss.

Välkommen till Västerås Simsällskap där vi tillsammans kommer att lära barnen den livsviktiga kunskapen att kunna simma och vara säkra i vattnet. VSS är en stor förening med fler än 1500 medlemmar och vi har många års erfarenhet av simskoleverksamhet.

Vi har även uppemot 170 simmare som tränar 3-10 pass simning per vecka. VSS är med sina 1550 medlemmar en klubb för alla med såväl breddverksamhet som topp- och elitsatsning. Våra verksamheter spänner över simidrott (från barn till Master med representation i landslagen), simsport, vattenpolo, triathlon, motion och friskvård. Vi har heltidsanställd kanslipersonal som servar föreningens medlemmar och ledare.

PLATS:
Lögarängsbadet, Västerås

DATUM:
Vi har simskolor och simträning året runt, alla veckodagar.

UTBILDNING:
Får du av oss. Det som erbjuds är SISU grundutbildning, simskoleinstruktörsutbildning (introduktionskurs, simkunskap och simteknik, HLR-utbildning, livräddning i vatten). Eller simtränarutbildning i olika åldrar och steg.

Arbetsuppgifter
Simskoleinstruktör arbetar i Team och är alltid minst två ledare per grupp. Du som är utbildad simskoleinstruktör kan gå rakt in i verksamheten. Och om du utbildar dig hos oss så börjar man som assisterande simskoleinstruktör och tillhör ett team på tre ledare. Tillsammans utbildar vi oss kontinuerligt för att hålla en hög kvalité på simskolan. Om du är intresserad av simträning med så kan man vidareutbilda sig till simtränare. Du får verktyg att bli en duktig ledare hos oss i de team som vi byggt upp. Du kommer att ha möjlighet att utvecklas både som individ och ledare. Teamet jobbar i vattnet med mindre barngrupper i åldrarna 4–10 år. De ansvariga simlärarna har en tydlig planering som vi utgår ifrån, sen finns det många övningar att välja mellan.

Simtränare arbetar också i Team om 3-6 ledare per grupp. Vi försöker att alltid vara minst två ledare per träningspass för att hålla en god kvalitet. Simtränare arbetar oftast vid sidan av bassängen och lägger upp träningsprogram, lär ut rätt teknik för alla simsätt, coachar simmarna, kommunicerar med föräldrar mm. Vi har också en heltidsanställd huvudtränare som bistår simtränarna när man lägger upp träningspassen.

Kvalifikationer
Inga förkunskaper inom ledarskap eller simning för att bli assisterande simskoleinstruktör. Krav är dock att du själv känner dig säker i vattnet och kan simma minst 200m varav 50m på rygg. Vi kommunicerar internt på svenska i vår förening.

Simskoleinstruktör har utbildning genom SLS eller SSF eller flerårig erfarenhet inom simskola.

Simtränare har utbildning genom SISU, SSF eller flerårig erfarenhet som tävlingssimmare.

Kontaktperson
Lisa Ojanen
lisa.ojanen@vasterassim.nu
021-186236

Jobbansökan
Ansökan:
Skickas till lisa.ojanen@vasterassim.nu
- CV
- Tidigare erfarenhet av simning eller ledarskap
- Personligt brev

Läs mer om oss på www.vasterassim.nu

lisa.ojanen@vasterassim.nu


Tillbaka
  Arbetsgivare
Västerås simsällskap

Antal platser
2 st


Ort
Västerås

Sista ansökningdag
2021-10-31

Tidsperiod
Extrajobb

Länkar
Västerås simsällskap


Bookmark and Share