Dela med andra

Jobba med SDWAN och WAN i operatörsnät på Globalconnect

Publicerad 2021-05-17


På GlobalConnect befinner vi oss på en ständigt föränderlig resa. Den tar oss överallt för att koppla upp och ihop idéer och visioner med varandra. Med utgångspunkt i Sveriges stabilaste fibernät utvecklar vi tjänster och produkter som skapar rätt förutsättningar för att hjälpa tankar till handling, och gör visioner till verklighet. Nu och i morgon. Vi möjliggör möjligheter.
Vi söker dig som vill arbeta med ett dedikerat team nätverkstekniker inom vår leveransavdelning i Stockholm eller Uppsala.
Vi sitter centralt i Stockholm och Uppsala och erbjuder en chans att bli en del av Sveriges vassaste nätteam.


Arbetsuppgifter
Vad kommer du att göra hos oss?
Rollen innebär att du utför förstudier och granskar de underlag som våra säljnära avdelningar tagit fram. Du konfigurerar förbindelser och kundplacerad utrustning och även utrustning i GlobalConnect egna infrastruktur. Vi äger ett av Sveriges största fibernät och har över 13000 km egen fiberinfrastruktur.
Som vi inledde med kommer mycket av arbetet ske i projektform, där du är en viktig del i ett projektteam. Men du kommer också att ansvara för egna leveranser där du själv tar helhetsansvaret och håller ihop samarbetet med kund.
Du kommer också att arbeta med migrering av nättjänster och med erfarenhet kommer också mer ansvar, våra mer erfarna tekniker designar nya kundlösningar, tar fram konfigurationsmallar, samt ingår i våra kundteam för teknisk förvaltning.
Arbetet innebär mycket kontakt med kunder, leverantörer och våra partners. Det är både en tekniskt utmanande roll, såväl som en social roll. Det är viktigt att du trivs med båda.


Kvalifikationer
Vem är du?
Då rollen som sagt ställer krav på din tekniska förståelse tror vi att det är en förutsättning att du har tidigare arbetserfarenhet som tekniker inom operatörsbranschen eller motsvarande erfarenhet från relevant utbildning inom nätverk.
Som vi skrev i vår inledning är det viktigt att du delar vår passion och kompetens kring IP och nätverk och då Ethernetbaserade nät i synnerhet. Du har kunskaper inom TCP/IP och Internet samt de vanligaste protokollens funktion (BGP, OSPF, ISIS). Du är även bekant MPLS och anslutningstekniker för fiber.
Precis som oss tror du också att framtiden är scriptad och har du hållit på med programmering och kan exempelvis Python och Bash är det starkt meriterande.
Vi är också ett värderingsstyrt bolag och även om dina tekniska egenskaper är viktiga, så är kanske din personlighet det vi i slutänden kommer gå på. Vi tror att för att trivas och utvecklas i rollen så behöver du vara en social individ som trivs med att ha många olika typer av kontaktytor. Alla kunder du pratar med har inte din tekniska kompetens och du ser det som en rolig utmaning att få med dig även tekniska nybörjare.
Som vi redan har beskrivit tror vi på teamprestationer och det är väldigt viktigt att du är en lagspelare som känner dig bekväm och naturlig i en grupp. Du kommer också ha mycket kontakt med kunder och leverantörer varför det är viktigt att du är obehindrad i svenska och engelska.
Du är också van att själv ta ansvar för ditt arbete och har en förmåga att arbeta lösningsfokuserat och flexibelt även under högt tempo.


Kontaktperson
Alexander Jacobsson
alexander.jacobsson@globalconnect.se


Jobbansökan
Skicka en ansökan till Alexander på
alexander.jacobsson@globalconnect.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Globalconnect Sverige

Antal platser
1 st


Ort
Stockholmsområdet

Sista ansökningdag
2021-06-15

Tidsperiod
HeltidBookmark and Share