Dela med andra

Föreståndare till kollo

Publicerad 2021-01-05


Våra kollogårdar ligger naturskönt nära skog och vatten där vistelsen bygger på aktiviteter som stimulerar barnens sociala utveckling, upplevelsebehov samt avkoppling. Verksamheten präglas av ömsesidig respekt och ett aktivt deltagande från alla som vistas på gården. Detta ställer höga krav på våra ledare för att kunna erbjuda barnen en positiv och trygg kollovistelse.

Åshorn ligger vackert beläget i skärgårdsmiljö strax utanför Trosa, ca 11 mil från Eskilstuna. Sågarsvedet ligger intill Sotarsjön med en vacker omgivande natur, i Ärla ca 2,5 mil från Eskilstuna. Nu söker vi kockar till både Åshorn och Sågarsvedet inför sommaren 2021. I din ansökan kommer du att få uppge vilken av gårdarna du vill jobba på samt vilken period.

Vi bad våra tidigare medarbetare att beskriva sin upplevelse av att jobba på kollo. Här kommer deras svar:

"Kollo medför en otrolig sommarupplevelse, lekfullhet, fantasifulla barn och såklart en otrolig gemenskap med kollegorna. Att jobba/bo/leva kollo har blivit årets höjdpunkt och jag kan inte tänka mig bättre sätt att spendera sommaren på"- Lisa Linde, föreståndare

"Kollo är för mig en plats där glädjen och gemenskapen känns starkare än någonsin. Att kunna få förgylla ett barns sommar är en känsla som inte går att beskriva. Jag vill inte tänka mig en sommar utan kollo"- Elin Svensson, fritidsledare

Arbetsuppgifter
Ta chansen att ha möjlighet att jobba på kanske världens bästa sommarjobb!

Till Åshorns sommargård kommer ca 54 barn och till Sågarsvedet kommer ca 32 barn i åldrarna 7-13 år. Det är viktigt för oss att barnen som besöker vår kolloverksamhet får en rolig och positiv upplevelse.

Som föreståndare har du det dagliga ansvaret över att bedriva verksamheten och arbetsleda kollopersonalen. Du arbetar utifrån enhetschefens och samordnarens direktiv och är på så sätt även den förlängda arm när det gäller personal, ekonomi, barnen och kontakten med föräldrar.

Verksamheten på kollo omfattar heldygnsomsorg och arbetsperioderna fördelas enligt nedan. Var tydlig i din ansökan till vilken eller vilka perioder du söker, kan du arbeta båda perioderna är det önskvärt.

Anställningsperioder (datumen inom parentes är när du är faktiska arbetsdagar på gården)

Period 1: 2021-06-14 - 2021-07-18 (2021-06-16 - 2021-07-12)

Period 2: 2021-07-12 - 2021-08-15 (2021-07-14 - 2021-08-04)

Period 1+2: 2021-06-07- 2021-08-15 (2021-06-16 - 2021-08-04)

Kvalifikationer
Vi söker dig som är färdigutbildad eller studerar till lärare, socialpedagog, fritidspedagog, beteendevetare eller annan likvärdig pedagogisk utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i kolloverksamhet, fritidsverksamhet eller liknande.

Arbetet kräver goda simkunskaper, B-körkort och att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Det är starkt meriterande att ha erfarenhet av ledarskap och budgetansvar samt god sjövana. Har du dessutom kunskaper i HLR och förarbevis för båt är det mycket positivt. Behärskar du ytterligare språk och har kunskap och/eller erfarenhet av samtalsmetodik är det meriterande.

För oss är det viktigt att du är rätt person för det här uppdraget. Du behöver vara tydlig och kommunikativ i din ledarroll gentemot barn, personal och vårdnadshavare. Du är trygg, stabil och handlingskraftig och vågar ta situationsbaserade beslut. Utöver detta är du lugn, har en god samarbetsförmåga, är kreativ och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Andra viktiga egenskaper för tjänsten är flexibilitet och lyhördhet.

I denna rekrytering kommer vi läsa ansökningar och intervjua löpande. Belastningsregister krävs för tjänsterna. Läs mer på www.polisen.se. Tjänsterna blir aktuella under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi väntar med spänning på din ansökan!

Kontaktperson
Lisa Holmström
lisa.holmstrom@eskilstuna.se
016-7105008

Jobbansökan
Sök jobbet via länken nedan:
bit.ly


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
2 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2021-01-31

Tidsperiod
sommarjobb

Länkar
Se vår film om kollo


Bookmark and Share