Dela med andra

Sjuksköterskor till område funktionshinder

Publicerad 2020-05-20


Vi utökar nu vår grundbemanning inom området funktionshinder. Därför söker vi fler sjuksköterskekollegor som vill arbeta inom funktionshinderområdet socialpsykiatri och LSS!

Du kommer att ingå i en team som idag består av 16 sjuksköterskor och en samordnande sjuksköterska. Tillsammans ansvarar ni för att våra brukare ska uppleva största möjliga hälsa och välbefinnande enligt det kommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget. Du kommer följa dina brukare över tid och i deras hemmiljö. Förutom brukaren och dennes anhöriga kommer du samverka med många olika professioner såsom boendestödjare, omvårdnadspersonal, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och läkare både inom primär- och slutenvården.

Arbetet är självständigt och du har stor frihet att självständigt planera dina veckor. En stor del av ditt arbete kommer att ske i form av samarbete med omvårdnadspersonal och andra professioner vilket gör att du får en helhet kring de patienter du ansvarar för. Eskilstuna kommuns sjuksköterskeorganisation är samlad under samma hälso- och sjukvårdschef och uppdelad på fyra enheter. Totalt är vi hundratalet sjuksköterskor.

Förutom ett spännande och intressant arbete kan vi erbjuda:

- samverka med många kollegor inom samma profession att ha utbyte med varandra

- vi uppmuntrar till vidareutbildning och att medverka i utvecklingsarbete

- tillgång till en samlad hälso- och sjukvårdsorganisation där det finns stora möjligheter att utvecklas inom

- friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag

- möjlighet att gå ner i arbetstid genom löneväxling.

Vi är ett gäng som trivs på vårt jobb och med varandra. Vårt arbetsklimat kännetecknas av en positiv anda där vi stöttar och lär av varandra. Varje morgon träffas vi i våra lokaler på Trumslagargården för att reflektera i grupp. Trumslagargården ligger cirka två kilometer från Eskilstuna centralstation/busstation.

Vill du utvecklas i en organisation med driv - välkommen till oss - tillsammans gör vi skillnad!

Arbetsuppgifter
Är du en självständig sjuksköterska som har intresse för patienter inom socialpsykiatri och funktionsnedsättningar? Trivs du med eget ansvar och att ta egna beslut och som vill verka för god hälso-och sjukvård inom Eskilstuna kommun? Trivs du med att handleda och undervisa personal och att ha många bollar i luften? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

Ditt övergripande ansvar är att arbeta processinriktat och leda det kommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget. Uppdraget har många dimensioner där den viktigaste delen är att använda sig av evidensbaserad praktik utifrån gällande metodik i det dagliga arbetet. Hos oss arbetar vi med relevant medicinsk teknik.

Som sjuksköterska i Eskilstuna kommun planerar du ditt arbete självständigt och i samråd med kollegiet samt boenden och specialistkliniker. Arbetet sker i nära samverkan med boendestödjare som du verkar igenom och delegerar till. Du bedömer och utvärderar omvårdnadsåtgärder för de patienter du är ansvarig för. Dina kontaktytor är boendestödjare, omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, läkare, patienter och anhöriga.

Du kommer att arbeta inom området funktionshinder. Totalt är vi 16 sjuksköterskor samt en samordningssjuksköterska.

Arbetstiden är dag, kväll och helg samt arbete i gemensam jour.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har sjuksköterskeexamen som inkluderar somatisk kompetens. Du har svensk legitimation som sjuksköterska samt minst ett års erfarenhet av arbete som sjuksköterska. Om du har erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska med målgruppen äldre och/eller personer med funktionshinder är det starkt meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha datavana, erfarenhet av att dokumentera i journalsystem samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Har du arbetat i vårt journalsystem Viva och NPÖ är det starkt meriterande. Det en fördel om du har arbetat med kvalitetsregister så som exempelvis Palliativa registret men det är inget krav. Har du erfarenhet av att utbilda/handleda personal är det en stor fördel.

Arbetet kräver att du har B-körkort och vana av att köra bil då detta är ditt arbetsredskap för att ta dig ut till patienterna.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är trygg i din profession och har mycket god förmåga att göra självständiga bedömningar. Du tar ansvar och har ett reflekterande förhållningssätt. Har du god samarbetsförmåga, kan motivera och engagera kollegor och omvårdnadspersonal och är duktig på att lösa problem kommer du trivas som sjuksköterska hos oss. Då en stor del av arbetet är handledning av personal i omvårdnadsarbete är det viktigt att du gillar att på ett pedagogiskt sätt förmedla instruktioner till andra.

Vi kommer också i samband med anställning begära att du tillhandahåller aktuellt polisregisterutdrag för att kunna arbeta med barn inom LSS.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden så sök redan idag!

Kontaktperson
Robert Ragnebrandt
robert.ragnebrandt@eskilstuna.se
016-710 24 85

Jobbansökan
Var vänlig skicka din ansökan via vår hemsida, inte med e-post.
robert.ragnebrandt@eskilstuna.se
bit.ly


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna Kommun

Antal platser
1 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-06-21

Länkar
Ansök här!


Bookmark and Share