Dela med andra

Fysioterapeut som vill göra skillnad!

Publicerad 2020-04-27


Eskilstuna kommun satsar på rehabilitering eftersom det både skapar trygghet för våra brukare och effektivitet i våra insatser. Därför utökar Rehabenheten med fler tjänster för både fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Rehabenheten består av tre områden:

- ordinärt boende

- IHR (intensiv hem rehabilitering) och

- vård- och omsorgsboende, korttidsenheten och område funktionshinder.

Nu söker vi två fysioterapeuter till vård- och omsorgsboenden, korttidsenheten och område funktionshinder.

Vilka är vi och vad får du hos oss?

- Hos oss får du många kollegor! Vi är idag 25 medarbetare; arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabassistenter.

- Vi trivs på vårt jobb och med varandra! Vi har ett arbetsklimat som kännetecknas av positivitet, hjälpsamhet och vi stöttar och lär av varandra.

- Vi tar hand om dig! Oavsett om du har lång erfarenhet eller nyexaminerad får du en gedigen introduktion och om du önskar även en mentor.

- Vi har två rehabassistenter som hjälper dig administrativt och med ordinerad träning och hjälpmedelsutprovning till brukare.

- Vi har en utvecklare inom MPT som har till uppgift att stärka och utveckla hjälpmedelshantering inom hela Vård- och omsorgsförvaltningen och som även är behjälplig med råd, stöd och konsultation.

- Vi uppmuntrar till vidareutbildning och att medverka i utvecklingsarbete och forskning.

- Hos oss får du även tillgång till en yrkesföreträdare som har i uppgift att tillsammans med oss driva yrkesspecifik utveckling för fysioterapeuterna.

- Vi har en nyinrättad MAR tjänst.

Som anställd hos oss erbjuder vi:

- flextid med stor möjlighet för dig att planera din arbetsdag

- friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag

- möjlighet att gå ner i arbetstid genom löneväxling

- möjlighet att låna cykel från och till tågstationen.

Vi utgår från ett gemensamt kontor på Trumslagargården på Sveavägen 21, cirka två kilometer från Eskilstuna centralstation/busstation.


Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut på vård- och omsorgsboende arbetar du med att finna en god helhetslösning och stärka brukarens självständighet i vardagen. Om du vill få chans att lära känna brukaren, följa denne över tid och arbeta mot långsiktiga mål, då kommer du att trivas i vårt team!

Inom funktionshinder är målgruppen personer över 18 år med stor variation på funktionsnivå. Här arbetar du med rehabiliterande och habiliterande insatser. Tycker du om utmaningen att hitta individuella lösningar för brukare och samverka tvärprofessionellt, då kommer du att trivas i vårt team!

Som fysioterapeut inom korttidsboende träffar du många brukare och arbetar brett inom rehabilitering. Om du trivs med att hålla ett högt tempo med täta tvärprofessionella samarbeten och träffa många olika brukare, då kommer du att trivas i vårt team!

Oavsett vilket område du arbetar inom har du ett nära samarbete med arbetsterapeut, sjuksköterska och vårdpersonal. Du arbetar i par med arbetsterapeut och ni gör gemensamma bedömningar. Du handleder också vårdpersonal och fysioterapeutstudenter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och som har ett stort intresse av att jobba med rehabilitering och/eller habilitering inom kommunal verksamhet. Eftersom arbetet är rörligt behöver du ha B-körkort. Då journalföring ingår är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska och har god IT-vana.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och deras hälsa. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket och där du tar eget ansvar för att bidra till både organisationens och individens utveckling. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är lyhörd, flexibel och har lätt för att samarbeta med andra professioner. Som person är du också strukturerad och kan skapa dig en helhetsbild. Andra framgångsfaktorer är din förmåga att se möjligheter och människors potential.

Varmt välkommen med din ansökan via länken.

Vi kommer att göra löpande urval och intervjuer, så ansök redan nu men allra senast 14 juni.

Kontaktperson
Annika Snickars
annika.snickars@eskilstuna.se
016-710 50 14

Jobbansökan
Ansök via länk, vi tar inte emot ansökningar via mejl.
Sök via länken
bit.ly


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun, vård- och omsorgsförvaltningen

Antal platser
2 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-06-14

Länkar
Eskilstuna kommuns j


Bookmark and Share