Dela med andra

Praktikplats inom Amnestyfonden, Stockholm

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.
Amnestyfonden arbetar med MR-bistånd (människorättsbistånd) - Human Rights Relief - som ger stöd till personer vars mänskliga rättigheter har blivit kränkta eller riskerar att kränkas. Människorättsbiståndet är en integrerad del av Amnestys arbete mot kränkningar av de mänskliga rättigheterna och är en av Amnesty Internationals många metoder för att stärka människorättsarbetet globalt. Mottagare av stöd är till exempel människorättsförsvarare, tortyröverlevare, samvetsfångar och deras familjer, personer som tvingats fly på grund av dödshot eller anhöriga till människor som utsatts för påtvingade försvinnanden samt organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter. Amnestyfonden kan också ge stöd till flyktingar i Sverige för att de ska få en rättssäker asylprocess.

Svenska Amnestyfonden är en stiftelse som ansvarar för svenska Amnestys människorättsbistånd (MR-bistånd). När Amnestyfonden grundades för mer än 50 år sedan var syftet att stödja samvetsfångar och deras familjer. I takt med att vår rörelse har utvecklats har också uppdraget breddats. Fonden har en egen styrelse och två anställda. Personalen ingår i Amnestys globala koordinering av MR-bistånd.

Arbetsuppgifter
ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter som praktikant hos Amnestyfonden blir att handlägga ärenden avseende MR-bistånd till individer och organisationer. Du kommer att registrera och följa upp ansökningar från organisationer och individer som söker stöd från oss och på så sätt få möjlighet att fördjupa dig inom ett område, t.ex.ett visst land, som du är särskilt intresserad av. Vidare kommer du att delta i och följa upp styrelsemöten, ha hand om viss rapportering och kommunikation samt delta i olika interna processer avseende MR-biståndet.

Kvalifikationer
KVALIFIKATIONER

Relevant utbildning inom exempelvis samhällsvetenskap, humaniora och/eller ekonomi

Kunna tala och skriva svenska och engelska obehindrat. Andra språk är meriterande, gärna spanska, ryska, arabiska och/eller franska

Intresse för och kunskap om mänskliga rättigheter

Erfarenhet av Amnesty eller andra NGO:s är meriterande

Som person är du självständig, strukturerad och initiativrik. Du har lätt för att samarbeta och är kontaktsökande, du tycker om att skriva samt har förmåga att arbeta med detaljer och viss ekonomisk information.

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/ eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Rebecka Jalvemyr på 08-7290210 alternativt rebecka.jalvemyr@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
1 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2020-06-17

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share