Dela med andra

Praktikplats inom Internationell flyktingrätt och asylprövning, Stockholm

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.

Praktikplatsen Internationell flyktingrätt och asylprövning tillhör gruppen Policy inom avdelningen Opinion och Påverkan. Vårt huvudsakliga arbetsområde är att tillse att asylsökande ges tillgång till en rättssäker asylprocess samt att flyktingars och migranters mänskliga rättigheter respekteras. Vi arbetar med såväl asylrättsliga som folkrättsliga frågor, enskilda asylärenden, information, lobby och utbildning.

Vi söker tre personer till den här praktikplatsen, och ser att du som söker studerar juridik eller statsvetenskap på universitet eller högskola.

Arbetsuppgifter
ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter som praktikant inom Internationell flyktingrätt och asylprövning är att bedriva kvalificerat utredningsarbete, handlägga enskilda asylärenden, upprätta yttranden samt vid behov bistå i remisskrivning.

Du ska utreda och förmedla information kring mänskliga rättigheter i de asylsökandes hemländer och sammanställa information om mänskliga rättigheter i specifika länder i relation till svensk praxis i asylprövningen. Rättsutredningar kan också förekomma.

Vidare kommer du ha kontakt med och bistå asylsökande, offentliga biträden, myndigheter, domstolar och andra organisationer i Amnesty-relaterade frågor.

Kvalifikationer
KVALIFIKATIONER

Studerande på juristprogrammet eller som statsvetare, vi ser gärna sökande i slutfasen av sina studier.

Kunna tala och skriva på svenska och engelska obehindrat, andra språk är meriterande.

Kunskap om flykting- och migrationsfrågor är meriterande.

Erfarenhet från Amnesty eller andra organisationer som arbetar med asyl- och migrationsrätt, samt intresse och kunskap kring folkrätt och mänskliga rättigheter är meriterande.

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/ eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Ellinor Hagman på 08-729 02 13 alternativt ellinor.hagman@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
3 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2020-04-13

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share