Dela med andra

Amnesty praktikplats inom Folkrätt och juridik, Stockholm

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.

Folkrätt och juridik tillhör avdelningen Opinion och Påverkan och till det området söker vi en praktikant. Vi agerar som stöd för sekretariatet och sektionen i frågor om juridik och folkrätt. Vi bidrar även med information och svarar på frågor från bland andra allmänheten och media. Vi bevakar tillämpningen av Sveriges folkrättsliga förpliktelser i Sverige och världen och bevakar i vilken mån Sverige lever upp till sina skyldigheter i sin nationella lagstiftning och praktik. Arbetet sker ofta i samarbete med Amnesty Internationals internationella sekretariat och ibland med Amnestys Europakontor. Denna praktikplats är en av två som rör folkrätt och juridik, och har fokus på diskrimineringsfrågor och ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter.

Arbetsuppgifter
ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter blir att analysera relevanta juridiska/folkrättsliga frågor, ofta i koppling till svensk rätt. Du kommer att begära ut material och dokumentation från svenska myndigheter och domstolar och analysera dessa, och du kommer att ansvara för viss nyhetsbevakning om den rättsliga utvecklingen kring vissa frågor. Du kommer att genomföra enklare rättsutredningar och bistå vid genomgång av utredningar och författandet av remissyttranden. Vidare kommer du att delta i externa möten och seminarier, ofta tillsammans med din handledare.

Kvalifikationer
KVALIFIKATIONER

I slutfasen av eller nyss avslutade studier i juridik.

Kunna tala svenska och engelska i tal obehindrat, andra språk är meriterande.

Mycket god förmåga och intresse för att uttrycka dig i skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet från Amnesty eller andra frivilligorganisationer som arbetar med folkrätt samt intresse och kunskap kring mänskliga rättigheter är meriterande.

Som person är du självständig och konstruktiv, och du har lätt för att samarbeta och kommunicera.

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/ eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Johanna Westeson på 0723-82 12 29 alternativt johanna.westeson@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
1 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2020-04-13

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share