Dela med andra

Praktikplats inom Kampanj för individer, Stockholm

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.

Kampanjgruppen tillhör avdelningen Opinion och Påverkan. Gruppen syftar till att skapa engagemang och aktivitet inom våra kampanjer och aktioner. Genom att utveckla möjligheten för många att stå upp för mänskliga rättigheter bidrar gruppen till Amnestys påverkansarbete.

Som praktikant inom kampanj för individer arbetar du med både akut och långsiktigt arbete för Individuals at Risk, dvs. Amnestys kampanjarbete för att stötta och skydda människorättsförsvarare och människor vars rättigheter kränks. Du kommer att få en bred förståelse för människorättsläget i världen. Du kommer arbeta med att bevaka, uppdatera och administrera fallen Amnesty arbetar med, och ge stöd åt våra aktivister som arbetar för och med individfall. Du kommer vara en viktig del i att utveckla detta arbete nationellt tillsammans med din handledare.

Du ingår också i våra människorättsteam tillsammans med din handledare. MR-teamen planerar aktiviteter samt skapar innehåll i våra kampanjer och är kopplade till olika rättighetsfrågor. Där kommer du lära dig om projektplanering, nationellt kampanjarbete och mobilisering.

Arbetsuppgifter
ARBETSUPPGIFTER

Stötta och utveckla arbetet för och med individer i samråd med aktivister och handledare

Delta i planering och produktion av Amnestys nationella kampanjer

Researcha människorättsläget i olika länder och sammanställa uppdateringar till våra aktivister om deras individfall och länder

Skriva kampanjvänliga texter om våra fall till utskick och hemsidor

Andra på arbetsplatsen förekommande arbetsuppgifter

Kvalifikationer
KVALIFIKATIONER

Pågående eller nyligen avslutad utbildning inom ett för praktiken relevant område (t ex statsvetenskap, mänskliga rättigheter, kommunikation, kultur)

Intresse för och kunskap om mänskliga rättigheter

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Du trivs i en flexibel arbetsmiljö och är bekväm med självständigt arbete

Erfarenhet av mänskliga rättigheter, ideellt arbete, arbete i projektform och/eller kommunikation är det meriterande

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/ eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Beatrice Schönning på 08-129 02 72 alternativt beatrice.schonning@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
1 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2020-04-13

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share