Dela med andra

Amnesty praktikplats inom Lobby, Stockholm

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.

Amnestys lobbyarbete tillhör gruppen Policy som ingår i avdelningen Opinion och Påverkan och handlar om att framhäva Amnestys ståndpunkter inom främst politiken. Arbetet handlar mycket om att sammanställa material och rapporter för att i möten, seminarium och andra forum uppmärksamma de mänskliga rättigheterna. Detta sker främst med politiker och myndigheter, men även andra organisationer. Till hösten söker vi en praktikant!

Arbetsuppgifter
ARBETSUPPGIFTER

Som praktikant inom Lobby blir dina arbetsuppgifter att bistå i arbetet med riksdagens grupp för mänskliga rättigheter, samt i kontakter med regeringskansliet. Du kommer även att ha kontakt med ambassader gällande frågor om mänskliga rättigheter. Vidare kommer du hålla kontakt med Amnestys internationella sekretariat i London och lokalkontor, samt delta i olika seminarier för Amnestys räkning.

Kvalifikationer
KVALIFIKATIONER

Utbildning inom för praktikplatsen relevant område (t ex statsvetenskap, juridik, mänskliga rättigheter/fred- och konflikt/globala studier eller annat)

Kunna tala och skriva svenska och engelska obehindrat samt gärna andra språk

Intresse av och kunskap om mänskliga rättigheter

Erfarenhet av Amnesty eller andra NGO:s är meriterande

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/ eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Maja Åberg på 08-729 02 42 alternativt maja.aberg@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
1 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2020-04-13

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share