Dela med andra

Amnesty praktikplats inom Kommunikation, Stockholm

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.
Vi söker en kommunikationspraktikant till höstterminen 2020! Kommunikation är ett stort område inom Amnesty där du kommer att bistå de som arbetar med olika delar av kommunikationen i det löpande arbetet. Praktikens fysiska placering är i Stockholm.

Arbetsuppgifter
DINA ARBETSUPPGIFTER
Som praktikant inom kommunikation kommer fokus ligga på kommunikationsarbete och digital produktion i alla våra kanaler, framför allt i sociala medier. Där kommer du att arbeta med att skapa, publicera och följa upp innehåll i samarbete med våra kommunikatörer. Du kommer att få arbeta med uppgifter som innehåller design, filmproduktion och copy för främst digital media. Vidare kommer du få delta i kommunikationsarbetet kring våra kampanjer tillsammans med kommunikatör och kampanjledare.

Kvalifikationer
DINA KVALIFIKATIONER
- Relevant pågående utbildning inom media/kommunikation/journalistik eller en designutbildning
- Kunna arbeta i Photoshop & InDesign, särskilt meriterande med program som After Effects och Premiere Pro
- Har lätt för att skriva och kan anpassa texter för olika kanaler.
- Intresse kring design, media, och social media som kommunikationskanal
- Intresse och kunskap kring mänskliga rättigheter samt god allmänbildning
- Goda kunskaper i svenska och engelska.

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/ eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Joanna Backman på joanna.backman@amnesty.se alternativt Annelie Majoros på annelie.majoros@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
1 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2020-04-13

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share