Dela med andra

Amnesty praktikplats inom Kampanj, Malmö

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.

Kampanjgruppen tillhör avdelningen Opinion och Påverkan. Gruppen syftar till att skapa engagemang och aktivitet inom våra kampanjer och aktioner. Genom att inspirera och skapa möjlighet för många att stå upp för mänskliga rättigheter bidrar gruppen till Amnestys påverkansarbete.

Som praktikant inom kampanj arbetar du med att ge stöd till den lokala kampanjorganiseringen som utförs och planeras av våra aktivister. Du ingår också i ett eller flera av våra människorättsteam. Människorättsteamen planerar aktiviteter samt skapar innehåll i våra kampanjer och är kopplade till olika rättighetsfrågor.

Under praktikperioden kommer du arbeta nära din handledare med samordning och administrativa uppgifter kopplat till våra befintliga kampanjer på lokal nivå. Du kommer också att vara en viktig resurs i att synliggöra Amnestys prioriterade arbete lokalt.

Arbetsuppgifter
ARBETSUPPGIFTER
- Stötta och utveckla det lokala utåtriktade arbetet i samråd med aktivister och handledare
- Delta i planering och samordning av aktiviteter inom Amnestys människorättsteam
- Utbilda och informera organiserade medlemmar i Amnestys prioriterade människorättsarbete.
- Sprida information om lokala aktiviteter via t.ex. nyhetsutskick
- Enstaka föreläsningar kan tillkomma
- Delta/bistå vid sektionens kampanjutbildningar (helgtid)

Kvalifikationer
KVALIFIKATIONER
- Pågående utbildning inom ett för praktiken relevant område (t ex statsvetenskap, mänskliga rättigheter, kommunikation, kultur)
- Intresse för och kunskap om mänskliga rättigheter
- Har du har erfarenhet av ideellt arbete, arbete i projektform och/eller kommunikation är det meriterande.
- Vidare har du vana av att tala inför grupp, och förmågan att entusiasmera och engagera andra. Du trivs i en flexibel arbetsmiljö och är bekväm med självständigt arbete.

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Marianne Gyllenpistol, marianne.gyllenpistol@amnesty.se, 070-7445793. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
1 st


Ort
Övriga landet

Sista ansökningdag
2020-04-13

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share