Dela med andra

Amnesty praktikplats inom Ungdomssamordning, Göteborg

Publicerad 2020-03-19


På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter och om hur en ideell organisation kan fungera.

Vi söker dig som studerar på universitet eller högskola och vill göra praktik i höst. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans via flera universitet runtom i landet! Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser helst att du gör detta inom ramen för dina studier. Praktiken för höstterminen 2020 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.

Är du intresserad av att stödja unga engagerade i Amnesty? Vi söker en ungdomspraktikant till kontoret i Göteborg!

Praktikplatsen inom Samordning Ung Aktivism är inom gruppen Aktivism som tillhör avdelningen Opinion och Påverkan. Hos oss får du en inblick i hur Amnesty arbetar med påverkansarbete och informationsspridning. Du får erfarenhet av att organisera och engagera unga medlemmar och aktivister, samordna aktiviteter som t ex utbildningar, och att praktiskt verka för mänskliga rättigheter.

Vi söker dig som vill vara spindeln i nätet för Amnestys ungdomsaktivism lokalt. Våra ungdomsgrupper bedriver kampanjarbete på både gymnasieskolor och andra publika platser. De utgör en viktig del av Amnestys aktivistkår. Som praktikant arbetar du med att ge stöd och utbildning till ungdomsgrupper både i gymnasieskolor och genom träffar och möten som du organiserar. I praktiken ingår att fånga upp intresse och starta nya Amnestygrupper för att ge unga möjlighet att agera för mänskliga rättigheter. Du bidrar med både kreativitet och energi till vårt kampanjarbete. Övriga uppgifter kan vara att föreläsa på skolor och ge stöd till övrig aktivism lokalt. Praktiken ger dig god insyn i organisering, frivilligengagemang och verksamhetsutveckling i en ideell organisation.

Arbetsuppgifter
DINA ARBETSUPPGIFTER
- Ge stöd till befintliga ungdomsgrupper och starta nya ungdomsgrupper på gymnasieskolor
- Delta i Amnesty Sveriges största människorättsturné, A-day, med syfte att skapa engagemang för mänskliga rättigheter på gymnasieskolor
- Samordna, planera och vara pådrivande i ungdomsgruppernas aktiviteter
- Fungera som kontaktperson för ungdomsaktivisterna
- Hålla i utbildningar för ungdomsaktivisterna
- Vara delaktig i arbetet med lokal aktivism vid behov
- Deltar i relevanta Amnestyutbildningar för uppdraget och du får dessutom fortlöpande utbildning i uppdraget

Kvalifikationer
DINA KVALIFIKATIONER
- Pågående utbildning inom för tjänsten relevant område
- Erfarenhet av organisering i ideell organisation
- Kunna arbeta på svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser gärna att du som söker har engagemang för mänskliga rättigheter. Har du erfarenhet av ideellt arbete, av att organisera eller leda ideella eller arbetat med ungdomsverksamhet är det meriterande. Du är bekväm med att tala inför grupp och att hålla i utbildningar, och har förmågan att entusiasmera och engagera samt att arbeta självständigt.

Kontaktperson
Ioana Velasquez
ioana.velasquez@amnesty.se
08 729 0206

Jobbansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickas senast 13 april genom att ange din e-postadress nedan (vi tar ej emot ansökningar via e-post). Mer information om våra praktikplatser hittar du på amnesty.se/lediga-jobb/gor-praktik-pa-amnesty/ eller specifikt om den här praktikplatsen direkt till Daniel Lundh på daniel.lundh@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna vänligen kontakta Ioana Velasquez på HR, ioana.velasquez@amnesty.se.
www.staffrec.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
1 st


Ort
Övriga landet

Sista ansökningdag
2020-04-13

Tidsperiod
Hösttermin 2020Bookmark and Share