Dela med andra

Doktorand till Eskilstuna kommunfastigheter AB

Publicerad 2020-03-19


Vi på Eskilstuna kommunfastigheter AB söker dig som doktorand i ett uppdrag som delas med Mälardalens högskola och forskarskolan Future Proof Cities. Mälardalens högskola bedriver framstående forskning inom energiområdet i samarbete med forskarskolan, vilket går att tillämpa inom näringsliv och offentlig sektor som Eskilstuna kommunfastigheter AB. Därför söker vi nu dig som vill genomföra din forskning i samband med en anställning hos oss!

Eskilstuna Kommunfastigheter AB är ett kommunalt fastighetsbolag med fokus på affärsmässig samhällsnytta. Vi utgör en viktig del av Eskilstunas och Torshällas stadsutveckling där vi äger ca 7 600 lägenheter och förvaltar 500 000 kvm kommunala lokaler. För oss är det viktigt att kunna använda ny teknik för att förbättra energieffektiviteten och styrningen våra byggnader. I detta projekt kommer du som doktorand forska inom tekniska och sociotekniska möjligheter och synliggöra hinder för byggnaders energiflexibilitet och vad det kan innebära för de boendens inomhuskomfort. Här är både digitalisering och social hållbarhet centrala delar.

Undrar du vad vi som arbetsgivare arbetar med vad gäller energi och digitalisering? Vi ingår bland annat i utvecklings- och forskningsprojekt samt övriga samarbeten du kan läsa om via länkarna nedan:

https://www.ivl.se/flexisync

https://www.sverigesallmannytta.se/digitaliseringsinitiativet/

https://www.sverigesallmannytta.se/allmannyttans-klimatinitiativ/

https://www.bebostad.se/

https://energyevolutioncenter.se/

Läs även gärna mer om Mälardalens högskola och forskarskolan Future Proof Cities här: https://bit.ly/2QIWVpt

Arbetsuppgifter
Som doktorand har du ett 80% forskaruppdrag via lärosätet kombinerat med 20% anställning hos oss på Eskilstuna Kommunfastigheter AB. Din forskartid genomför du hos oss som arbetsgivare och din forskning omfattar något av lärosätets och forskarskolans forskningsfrågor: social hållbarhet, digitala klimatlösningar, styrning mot urban resiliens samt metoder för samskapande.

Som doktorand i detta projekt kommer du att arbeta med digitalisering av byggnader för ökad energiflexibilitet och bättre inomhusklimat. Flexibilitet och variation i energianvändning får en allt viktigare roll i energisystemet och därmed även för oss som fastighetsbolag. I projektet kommer ditt fokus vara på de tekniska och sociotekniska möjligheterna och hindren för byggnaders flexibilitet med hänsyn till våra boendes inomhuskomfort, där både digitalisering och social hållbarhet är viktiga.

Du är stationerad i vår projekt- samt driftgrupp, nära byggnads- och utvecklingschef inom bolaget på Munktelltorget 2 i Eskilstuna. Där får du se samt bidra till arbetet vi bedriver inom de projekt och samarbeten vi beskriver ovan. Vi är flexibla gällande hur du kan tänkas bidra i arbetet, mycket utifrån dina intresseområden kopplat till de frågor vi som arbetsgivare arbetar med. Du kommer även ha tillgång till kontorsplats i Västerås på Mälardalens Högskola.

Kvalifikationer
Vi söker dig som kan antas till doktoranduppdrag vid lärosätet och därmed är kvalificerad för forskarutbildning inom relevant teknikområde (läs mer om kvalifikationerna här: https://bit.ly/2IXVj6H Meriterande är om du förvärvat kunskap (via arbete, praktik eller studier) inom energiteknik, samhällskunskap samt inom datahantering och informationssystem. Du behärskar engelska i tal och skrift och det är även meriterande om du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Vi lägger även avgörande vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker därför dig med en analytisk förmåga för att kunna se helheten i de energifrågor vi arbetar med. Du förmår att sitta med detaljer, exempelvis gällande att tolka värden och data. I ditt forskaruppdrag har du även förmågan att driva ditt eget arbete samt få med dig de funktioner/personer som behövs för att driva projektet framåt. Din förmåga att samarbeta i gruppsammanhang är därför också mycket viktig.

Vi önskar dig varmt välkommen med din ansökan! Du är även välkommen att höra av dig till oss vid frågor om vårt doktoranduppdrag eller om oss som arbetsgivare.

Kontaktperson
Frida Lindgren
frida.lindgren@eskilstuna.se
016- 710 12 38

Jobbansökan
Ansök via länken nedan:

bit.ly


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommunfastigheter

Antal platser
1 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-04-19

LänkarBookmark and Share