Dela med andra

Specialpedagog till Björktorpsskolan

Publicerad 2020-02-12


Björktorpsskolan är en skola med cirka 550 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Vi har trivsamma byggnader som innehåller en varm atmosfär, blandat med både nya och gamla anor.

Skolan ligger i Nyfors, som består av både villa- och hyreshusbebyggelse med närhet till grönområden och sju minuters promenadavstånd till tågstationen och Eskilstuna centrum. Vårt arbete genomsyras av ett välutvecklat språkpedagogiskt arbetssätt, där olika professioner samverkar med varandra för elevens bästa resultat.

Elevhälsoteamet leds av rektor och biträdande rektor och består av specialpedagog, speciallärare, kurator, skolsköterska, skolpsykolog som alla arbetar heltid på skolan. Teamet är dessutom förstärkt med en förebyggande socialsekreterare för ett bra samarbete med socialförvaltningen. Tillsammans med ledning och övrig personal utvecklar teamet det främjande och förebyggande arbetet inom ramen för elevhälsan.

Läget gör att vi lätt tar oss in till centrum eller ut till Kronskogen med våra elever. Vi är en av Eskilstunas äldsta skolor och i vår verksamhet möts barn från hela världen.Arbetsuppgifter
Som specialpedagog på vår skola är du en del av elevhälsoteamet. Du är med och driver utvecklingen av arbetet inom ramen för elevhälsan och du tillhandahålla spetskompetens inom ditt område, för att skapa möjlighet för all personal att vara delaktig i skolans elevhälsoarbete. Det är viktigt att du i din roll som specialpedagog är väl förtrogen med arbete kring särskilt stöd och anpassningar inom ramen för undervisningen.Exempel på uppgifter som ingår i den här tjänsten:

• Handledning av personal

• Att vara delaktig vid pedagogiska kartläggningar

• Observationer av elevens miljöer i skolans alla verksamheter

• Kontakt med exempelvis BUP, socialtjänst, habilitering och vårdnadshavare

Kvalifikationer
i söker dig som har lärarexamen och utbildning som specialpedagog. Du har tidigare arbetat med elever i behov av stöd, och vi ser gärna att du arbetat som specialpedagog eller speciallärare. Du har mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift, och känner dig trygg med att använda IT för exempelvis dokumentation och kommunikation. Du bör också ha en god administrativ förmåga, då arbetet innebär dokumentation och att skriva ansökningar.

Vi söker dig som har förmåga att tänka nytt, som ser möjligheter att utveckla och utvecklas inom elevhälsa. Vi ser gärna att du har erfarenhet, eller tankar kring, tillgängliga lärandemiljöer för alla elever samt differentierad undervisning. Du behöver kunna arbeta både teoretiskt och praktiskt, så att tankar blir till handlingar i verksamheten och gagnar elevens utveckling. Att systematiskt följa upp, utvärdera och sätta nya mål är en självklarhet.

Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund, där alla elevers lika värde är mycket centralt. Du har en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi ser att du är strukturerad i ditt arbete, men har förmåga att tänka utanför ramar och se helheten när det gäller våra elever. Eftersom vi arbetar i arbetslag värderar vi förmågan att samarbeta samtidigt som du är drivande i det specialpedagogiska arbetet. Du är duktig på att kommunicera med såväl barn som vuxna och är van att anpassa din kommunikation.Kontaktperson
Karolina Borg
karolina.borg@eskilstuna.se
016-710 50 04

Jobbansökan
Ansök via länk
jobb.eskilstuna.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
1 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-02-25

Länkar
Ansökningslänk


Bookmark and Share