Dela med andra

Sommarjobb som rehabassistent

Publicerad 2020-02-11


Vi söker dig som är fysioterapeut- eller arbetsterapeutstudent och som vill sommarjobba som rehabassistent på Rehabenheten i Eskilstuna kommun.

Eskilstuna är en kommun som satsar på rehabilitering och utveckling! Vi söker nu dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut och som vill komma ut i arbetslivet och få möjligheten att applicera och fortsätta utveckla dina kunskaper om rehabilitering. Du kommer att arbeta som rehabassistent och kommer tillsammans med arbetsterapeut eller fysioterapeut utföra besök hos brukare eller i vissa fall självständigt beroende på uppdragets karaktär.

Rehabenheten, som tillhör Vård- och omsorgsförvaltningen, består av två inriktningar vilka är ordinärt boende samt särskilt boende och funktionshinder. Vi utgår från två kontorslokaler som ligger nära Eskilstunas centralstation. Möjlighet att låna cykel från och till tågstationen finns. I anslutning till våra kontorslokaler finns hjälpmedelsförråd och bilar.

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Arbetsuppgifter
På rehabenheten arbetar vi i team tillsammans med brukaren, sjuksköterska, omsorgspersonal, arbetsterapeut och fysioterapeut för att finna goda helhetslösning för brukaren och för att stärka dennes självständighet i vardagen. I vårt arbete fokuserar vi på det brukaren klarar av och det stöd som denne behöver för ett gott liv i vardagen. Dina arbetsuppgifter kommer vara att bistå våra ordinarie medarbetare med rehabiliterande insatser samt vissa administrativa uppgifter. Du kommer ha möjlighet att planera ditt eget arbete och skriva dina egna journalanteckningar.

Vi är ett gäng som stormtrivs på jobbet, har lätt till skratt och är stolta över att arbeta på rehabenheten i Eskilstuna kommun. Vi månar om att du ska få en bra introduktion och kommer ge dig möjligheten att utvecklas tillsammans med duktiga och erfarna kollegor. Du kommer att få chansen att arbeta med en bredd av uppgifter och lära dig mer om olika hjälpmedel och förflyttning i samband med förflyttningsutbildningen för våra sommarvikarier. Vi erbjuder flextid och stor frihet för dig att planera dina dagar och många kollegor att bolla dina frågor med.

Kvalifikationer
Vi söker dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut. Vi ser helst att du just nu går din fjärde eller femte termin, men även termin tre kan fungera. Det är bra om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med omvårdnad i någon form. Eftersom arbetet är rörligt måste du ha B körkort. Det är också viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har IT vana. Om du talar något annat av de språk som många av våra brukare talar så kan även det vara meriterande.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och deras hälsa. Det är viktigt att du är lyhörd och serviceinriktad och att du har förmåga att skapa god kontakt och samarbete med både kollegor, brukare och anhöriga. Du ser möjligheter och kan inspirera andra att göra detsamma. Du behöver vara ansvarsfull, vetgirig och våga ta för dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Charlotte Jensen
charlotte.jensen@eskilstuna.se
0729777772

Jobbansökan


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
3 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-05-11

Länkar
Ansök här!
Mer information


Bookmark and Share