Dela med andra

Rehabiliteringssatsning - vi vill bli fler fysioterapeuter!

Publicerad 2020-02-07


Det är verkligen sant! Eskilstuna kommun satsar på rehabilitering och utökar med fler fysioterapeuter till ordinärt boende. Det är en satsning på att åstadkomma tajtare team för fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterska, biståndshandläggare samt omvårdnadspersonal inom hemtjänsten. Allt för att förstärka kvalitén på våra insatser hos våra brukare.

Är du legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast eller blir inom kort och vill följa brukare över tid och i hemmiljö. samt vill utvecklas i en organisation med driv - välkommen till vårt gäng och gör skillnad!

Vilka är vi?

- Vi är drygt 40 stycken arbetsterapeuter och fysioterapeuter fördelade på två chefer.

- Vi jobbar aktivt med att låta vår legitimerade personal arbeta med det som de gör bäst. Därför har vi medhjälpare och rehabassistenter som hjälper till administrativt och med ordinerad träning och hjälpmedelsutprovning till brukare.

- Vi trivs på vårt jobb och med varandra. Vårt arbetsklimat kännetecknas av en positiv anda och vi stöttar och lär av varandra.

- Vi uppmuntrar till vidareutbildning och att medverka i utvecklingsarbete.

- Vi har en nyinrättad MAR-tjänst.

- Vi har en yrkesföreträdare som tillsammans med oss driver yrkesspecifik utveckling för fysioterapeuter.

Vi erbjuder:

- Gedigen introduktion Om du önskar får du en mentor. Vi tar hand om dig, oavsett om du har lång erfarenhet eller nyexaminerad.

- Flextid med stor möjlighet att planera din arbetsdag.

- Friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.

- Möjlighet att gå ner i arbetstid genom löneväxling.

Vi utgår från moderna kontorslokaler på Eleonoragatan 18, cirka två kilometer från Eskilstuna centralstation/busstation.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut på rehabenheten, ordinärt boende och IHR, arbetar du hemma hos våra brukare och får på så sätt en god inblick i hemmiljön och de utmaningar som brukaren möter. Du arbetar i par med en arbetsterapeut för att finna en god helhetslösning för brukaren där ni stärker individens självständighet i vardagen.

Du har din egna geografiska tillhörighet och samarbetar med andra yrkesprofessioner kring insatserna till brukaren. Inom ordinärt boende får du en chans att följa brukaren över tid och arbeta mot långsiktiga mål.

Andra arbetsuppgifter som ingår är att bedöma behov av samt förskriva och prova ut hjälpmedel och göra förflyttningsbedömningar. Du handleder också vårdpersonal och fysioterapeuter studenter.

Kvalifikationer
Vem är du?

- Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast eller blir det inom kort.

- Du har ett starkt intresse att jobba med utveckling och förbättringsarbete.

- Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta inom rehabilitering inom kommunal verksamhet.

- Du har B-körkort eftersom arbetet är rörligt.

- Du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift eftersom arbetet innebär mycket kommunikation.

- Du har god IT- vana och gärna erfarenhet av journalföring/dokumentation.

Är du i utbildning och blir legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast senast sommaren 2020 och vill komma igång och jobba på timmar? Då har vi möjlighet att erbjuda visstidsanställning som rehabiliteringsassistent tills du har fått din yrkeslegitimation.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och deras hälsa. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket och där du har möjlighet till eget ansvar och att bidra till både organisationens och individens utveckling. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är lyhörd, flexibel och har lätt för att samarbeta med andra professioner. Som person är du också strukturerad och kan skapa dig en helhetsbild. Andra framgångsfaktorer är din förmåga att se möjligheter och människors potential.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande.

Kontaktperson
Isabelle Åkerstedt
isabelle.akerstedt@eskilstuna.se
016-7105233

Jobbansökan
Sök via länken nedan
bit.ly


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun-Vård och omsorgsförvaltningen

Antal platser
3 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-03-29

Länkar
Titta på vår film!


Bookmark and Share