Dela med andra

Speciallärare till Lundbyskolan

Publicerad 2020-01-13


Vill du bli en av oss på Lundbyskolan? På Lundbyskolan är vi 380 elever och 55 medarbetare som tillsammans utgör en liten skola med nära relationer. Här får eleverna lära sig hur lejonen ryter eftersom vi är grannar med djurparken Parken Zoo. Perfekt för bildlektionen när eleverna ska lära sig måla exotiska djur! Utöver det har vi även nära till Parkenbadet, Kronskogen och tio minuter till centrum.

På vår skola arbetar vi med motivation och elevinflytande! Det innebär att våra elever får vara med och lyfta frågor de anser är viktiga till elevrådet som sedan kan tas vidare till Elevens röst. En viktig fråga för våra elever är att skolgården ska ha ett utbud av roliga klätterställningar och ha en trivsam miljö. Vi har därför låtit skolgården blomma med både fler lekstationer och leksaker!

Arbetsuppgifter
Då vår kollega ska gå i pension söker vi en ny speciallärare till oss. Som speciallärare kommer du att arbeta med årskurs F-3, med elever som är i behov av extra stöd i sin undervisning. Merparten av stödet är i svenska och matematik, men det kan även behövas stöttning i andra ämnen.

Du samarbetar med klassläraren och finns antingen med i klassrummet eller bedriver enskild undervisning med en eller flera elever. Det kan se olika ut utifrån olika elevers behov, till exempel lästränar du med våra elever som är i behov av det. I övrigt sker samarbete tillsammans med övriga lärare i arbetslag, en till speciallärare mot årskurs 4-6 och en specialpedagog mot de yngre åldrarna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en lärarlegitimation med behörighet för att undervisa i årskurs F-3. Du har också en speciallärarexamen/specialpedagogexamen alternativt att du har en pågående utbildning till speciallärare. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta som lärare för de aktuella åldrarna och har erfarenhet av arbete utifrån gällande läroplan. Det är meriterande om du också har erfarenhet av att ha arbetat som speciallärare eller specialpedagog, men det är inget krav. Du kan uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift och har goda kunskaper i att använda IT i din undervisning.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är engagerad och drivs av utmaningar som ställer krav på kreativitet och lösningsfokus. Du kan lätt skapa en överblick på ditt arbete och förstår hur alla delar är viktiga för en helhet. En förutsättning för att lyckas i denna roll som har många olika kontaktytor är är att du har tålamod och en mycket god samarbetsförmåga. Du kan skapa tillit till elever och vårdnadshavare. Du är lyhörd och duktig på att lyssna in olika behov. Vi söker dig som är trygg i dig själv för att kunna vara en bra ledare med tydligt ledarskap och mål.

För tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation.

Tillträde höstterminen 2020.

Kontaktperson
Cecilia Ilar
cecilia.ilar@eskilstuna.se
016-7106065

Jobbansökan
Skicka in din ansökan via länken nedan.
Ansökningar tas ej emot via e-post.

recruit.visma.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
1 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2020-01-26

Tidsperiod
Tillsvidare

Länkar
Jobb i Eskilstuna


Bookmark and Share