Dela med andra

Startskottet - JMs Studentprogram inom produktion

Publicerad 2020-01-07


På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

Sommaren 2020 drar vi på JM igång vårt studentprogram Startskottet för fjärde året. Startskottet är ett tvåårigt studentprogram där vi vänder oss till dig som till HT-2020 har två år kvar på dina studier för att bli högskoleingenjör eller civilingenjör.

Arbetsuppgifter
Programmet ger dig en värdefull introduktion till byggbranschen och nyproduktion av bostäder. Den praktiska erfarenheten du samlar på dig under programmet i kombination med att du ges möjlighet att knyta värdefulla kontakter, lägger grunden till din framtida karriär.

Startskottet inleds med en gemensam träff där du möter de andra deltagarna från både Sverige och Norge. Därefter gör du en betald sommarpraktik i vår produktionsverksamhet på den ort du är placerad. Under det första året anordnas ett antal träffar, både lokalt på din hemmaregion men även centralt med övriga deltagare i Startskottet. Till år två kommer du göra ytterligare en sommarpraktik ute i produktion och därefter följer ytterligare träffar. Startskottet avslutas med att du får möjlighet att skriva ditt examensarbete hos oss på JM.

Träffarna som ingår i Startskottet arrangeras av oss på JM och har till syfte att du som deltagare ska få en inblick i JM och vår affär. Vi kommer bland annat fördjupa oss i vårt strukturerade arbetssätt, logistik och ledarskap.

Vi söker Startskottsdeltagare till Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Oslo samt till vårt dotterbolag JM Entreprenad i Stockholm.

Kvalifikationer
Du som studerar till högskoleingenjör alternativt civilingenjör inom bygg och som till HT-2020 har två år kvar på dina studier. Du ser din framtid inom samhällsutveckling och tror att ett arbete inom produktion skulle passa dig.

Du är en engagerad, positiv och ansvarsfull person som har förmågan och viljan att lära och utvecklas. Du är nyfiken och trivs med uppgifter där du får möjlighet att arbeta både högt och lågt. För att trivas på JM är det viktigt att du är en lagspelare men även kan se dig i en ledande roll i din framtida yrkeskarriär. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje, både för dig själv och andra, kommer du att trivas hos oss!
För oss är det även självklart att du delar våra värderingar; kvalité, pålitlighet, långsiktighet, engagemang, lyhördhet och stilkänsla.

Vi erbjuder
Vi vill skapa förutsättningar att din karriär är en som du känner stolthet över och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. Husen, stadsdelarna och livsmiljöerna vi skapar ska finnas kvar i minst 100 år och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.

Kontaktperson
Anna
anna.wikstrom@jm.se
08-782 87 00

Jobbansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan via ansökningsformuläret. Sista ansökningsdag är den 23 februari.
Läs gärna praktikantbloggen för att se hur det är att sommarjobba hos oss.
Har du frågor om programmet och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna Wikström på anna.wikstrom@jm.se alt Christina Cronvall på christina.cronvall@jm.se.
Välkommen att skriva din historia med oss!
candidate.hr-manager.net


Tillbaka
  Arbetsgivare
JM

Antal platser
16 st


Ort
Övriga landet

Sista ansökningdag
2020-02-23

Länkar
Ansökan
JM.se


Bookmark and Share