Dela med andra

Lärare år 7-9 - Ett jobb för framtiden!

Publicerad 2019-06-04


Är du lärarstudent och antingen vill arbeta extra som lärare eller är du snart klar lärare och söker heltidsjobb? Välkommen till oss! Det här är en samlingsannons för samtliga lärartjänster med undervisning i årskurs 7-9.

"Att arbeta som lärare i Västerås stad innebär att man har många kollegor över hela staden. Det i sin tur leder till att man snabbt och smidigt kan få tips, råd och utvecklingsmöjligheter." Anders, lärare i Västerås stad.

Västerås stad har siktet inställt på att bli en ledande skolstad och för att lyckas med det behöver vi de bästa lärarna! Vi vill att du tillsammans med oss ska känna stolthet och växa i din roll som lärare. Hos oss finns en mångfald av kunskap bland vår kompetenta personal och vi arbetar aktivt med att utveckla former för kollegialt lärande. Hos oss blir du en del av en stor skolorganisation där du kan få möjligheter till nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Vi är stolta över att kunna erbjuda dig som medarbetare kompetensutveckling i form av utbildningar, nätverk, karriärvägar som förstelärare eller lektor samt traineeprogram för blivande skolledare, bara för att nämna några alternativ.

Såhär beskriver Peter, rektor, om vad han tycker präglar våra skolverksamheter: Mod att våga utforska och ta för sig pedagogiskt. Vi litar och har förtroende för våra lärare och uppmuntrar till egna initiativ.. Häftigt, eller hur?

Just nu söker vi lärare till höstterminen 2019. Anställningsformen är tillsvidare och på heltid 100% om det inte står något annat angivet nedan:

Kristiansborgsskolan:
http://www.vasteras.se/kristiansborgsskolan
- 1 st ämneslärare svenska och tyska
- 1 st ämneslärare i SO

Skiljeboskolan: http://www.vasteras.se/skiljeboskolan
- 1 st ämneslärare spanska 60%

Viksängsskolan: http://www.vasteras.se/viksangsskolan
-2 st ämneslärare i matematik och NO/teknik
-1 st ämneslärare svenska/engelska
-1 st ämneslärare SO

Önstaskolan:
http://www.vasteras.se/onstaskolan
-2 st ämneslärare i ma/NO/teknik. Behörighet i matematik + någon/några av NO-ämnena. En av tjänsterna är visstid på 1 år.
-1 st ämneslärare i svenska, eventuellt i kombination med annat ämne.

Behovet kan komma att förändras och andra skolor kan tillkomma under rekryteringens gång, så skicka gärna in en ansökan om du är intresserade av andra skolor. Du kan läsa mer om skolorna på deras hemsidor och vi berättar gärna mer om skolorna på en intervju.

Är du lärare endast inom slöjd, bild, musik eller hemkunskap, eller kanske intresserad av kortare vikariat? Håll då utkik på www.vasteras.se/ledigajobb efter annonser.

Arbetsuppgifter
Jag får vara med och påverka människors framtid. Det kommer stunder som särskilt påminner mig om varför jag blev lärare, som när jag ser den där ja-jag-kan-blicken hos en elev som knäcker läs- och skrivkoden. / Zejna, lärare, Västerås stad.

Enkelt skulle vi kunna säga att du kommer arbeta med planering, undervisning, handledning och värdegrundsarbete utifrån läroplanen (LGR11). Men att vara lärare idag handlar om så mycket mer, något som vi känner stolthet för. Att arbeta som lärare handlar om att ständigt utvecklas utifrån de elever vi möter. Att fånga elevernas intressen och utifrån det skapa rolig och utmanande undervisning. Det handlar också om att dokumentera elevernas lärande för att möjliggöra deras chanser att nå sina mål. Förutom pedagogiken arbetar vi också med elevhälsoarbete för att säkerställa att våra elever mår bra och känner sig trygga i skolan. Som lärare får vi aldrig glömma att känna glädje i vårt arbete och att vi finns där för eleverna.

Om du är nyexaminerad lärare kommer du erbjudas en mentor under ditt första år i yrket som ger dig den introduktion du behöver för att känna dig trygg i din yrkesroll. Bra va?

Kvalifikationer
Vi söker dig som antingen är legitimerad lärare i årskurs 7-9 eller du som studerar till lärare och vill jobba extra. Har du erfarenhet av att arbeta som obehörig lärare är du också välkommen att söka.

Alla elever har olika förutsättningar till lärande, därför anpassar du ditt sätt att lära ut för att möta elevernas olika lärstilar och skapar inkluderande lärmiljöer. Du skapar tillit, är en förebild och bygger relationer med elever och deras vårdnadshavare. I våra verksamheter ställer vi upp för varandra och vi tror att du är en person som älskar att samarbeta och ser nyttan av samplanering och att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till varandra.

Kontaktperson
Har du frågor? Då kan du kontakta oss på rekryteringscenter på:
grundskollarare@vasteras.se
021-392222

Jobbansökan
Intervjuer hålls löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag.

När du gör din ansökan kommer du att få fylla i en enkät där du får välja den eller de skolor som du helst vill arbeta på. För att vi ska kunna göra ett så bra urval som möjligt är det viktigt att du fyller i din ansökan noggrant samt besvarar vår enkät och bifogar din lärarlegitimation. Vi kommer sedan vid intervju stämma av dina önskemål igen. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Varmt välkommen till oss!

Sök jobbet via länken nedan:
recruit.visma.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
Västerås stad

Antal platser
10 st


Ort
Västerås

Sista ansökningdag
2019-06-30

Tidsperiod
Heltid

Länkar
Västerås stad


Bookmark and Share