Dela med andra

Specialpedagog eller speciallärare till Irstaskolan

Publicerad 2019-04-12


Nu har du som specialpedagog eller speciallärare chansen att arbeta på Irstaskolan – en skola med stolta traditioner och ett meningsfullt och utmanande lärande och som genom åren har haft en hög måluppfyllelse. Vi vill skapa en skola som ger bästa möjliga start för barn och ungdomars kunskap och lärande.

Irstaskolan är en F – 9 skola med ca tre paralleller i varje åldersgrupp samt tre förskoleklasser och tre fritidshemsavdelningar. Totalt finns cirka 800 elever och 80 medarbetare på skolan och skolan leds av rektor och två biträdande rektorer. Just nu är byggnationen av en helt ny skola i full gång. Moderna och ljusa lokaler kommer i kombination med en ny skolgård med närhet till skog och natur erbjuda en mycket trivsam och stimulerande miljö för både elever och personal.

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på www.vasteras.se/irstaskolan

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog/speciallärare på Irstaskolan får du bidra till skolans pedagogiska utveckling. Du är en viktig person i vårt elevvårdsarbete och kommer att arbeta nära både elever, kollegor och skolledning. I ditt uppdrag har du ett nära samarbete med skolans två andra specialpedagoger men också med skolans elevhälsoteam. Tillsammans skapar ni rätt anpassningar till våra elever så att de kan utvecklas i sitt lärande. För oss är det därför viktigt att du har en förståelse för att alla elever har olika förutsättningar och tar till sig kunskap på olika sätt. Vi vill att våra elever ska känna trygghet och tillit till sina förmågor. Du kommer ha ett övergripande ansvar mot år 4-6

Kvalifikationer
För att trivas i rollen som specialpedagog/speciallärare tror vi att du behöver ha ett intresse för elevens lärande och utveckling. Du har kunskaper om barn i behov av särskilt stöd, en förmåga att ta egna initiativ och en nyfikenhet som bidrar till lärande och kvalitet. Du har en specialistkunskap i området som du gärna förmedlar till andra på ett pedagogiskt och nytänkande sätt. I rollen ingår mycket samarbete och då du blir en viktig person för både elever och kollegor ser vi att du är lugn, trygg och uthållig. Vi ser det som positivt om du har en erfarenhet av att arbeta som specialpedagog/speciallärare sen tidigare eller har en erfarenhet av att arbeta i skolverksamhet. Det är också av vikt att du har kunskaper inom IKT.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Sara Andersson
sara2.andersson@vasteras.se
021391405

Jobbansökan
Ansök via
recruit.visma.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
Västerås stad

Antal platser
1 st


Ort
Västerås

Sista ansökningdag
2019-05-03Bookmark and Share