Dela med andra

Driven student som brinner för samarbete mellan skola och näringsliv

Publicerad 2019-04-30


Driven student som brinner för samarbete mellan skola och näringsliv
Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det är vår övertygelse att företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd. Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.

För att morgondagens medarbetare ska få förståelse för det arbetsliv som kommer att möta dem är det viktigt att samverkan mellan näringslivet och skolan ökar. Svenskt Näringsliv tar sin del av ansvaret bland annat genom att erbjuda gratis skolmaterial som syftar till att föra skola och näringsliv närmre varandra.

Vi har även studentmedarbetare som bygger och utvecklar relationer med rektorer, lärare och SYV runt om i hela landet för att öka kännedomen om Svenskt Näringslivs skolmaterial och utveckla kontakterna mellan skola och näringsliv. Just nu söker vi studentmedarbetare för att ansvara för regionalt skolnätverk i Västmanlands län med placering i Västerås.

Vi söker dig som parallellt med dina högskolestudier vill utvecklas i en spännande roll. Arbetet är löpande och omfattar 10-15 timmar/vecka dock ej under juli. Uppdraget är knutet till Svenskt Näringslivs regionkontor, men du arbetar i stor omfattning självständigt. Du har kollegor i andra regioner som arbetar med samma uppgifter och rapportering sker till centralt ansvarig för skolnätverket i Stockholm.

Svenskt Näringsliv är en tydligt värderingsdriven organisation och våra medarbetare förutsätts dela organisationens grundvärderingar som vikten av en väl fungerande marknadsekonomi och fri företagsamhet som leder Sverige till ökat välstånd.


Arbetsuppgifter
I arbetet ingår att:
• Marknadsföra Svenskt Näringslivs skolmaterial som finns tillgängligt på www.eduna.se
• Bygga och utveckla relationer med nyckelpersoner vid skolor i regionen såsom rektorer, lärare och SYV
• Underhålla befintliga relationer med samma nyckelpersoner genom ex möten, telefonsamtal, nyhetsbrev eller e-post
• Säkerställa att databasen för skolnätverket är uppdaterad med aktuell information
• Andra aktuella uppdrag inom området skola och näringsliv som prioriteras i samråd med centralt ansvarig för skolnätverk


Kvalifikationer
Profilen
Det viktiga för oss är inte din formella erfarenhet utan din personlighet, dina drivkrafter och vart du är på väg. Vi tror dock att du har ett starkt engagemang för samverkan mellan skola och näringsliv och att du vill använda det för att göra skillnad.
Du har en mycket god social förmåga och är bra på att bygga och utveckla relationer. Du har ett proaktivt förhållningssätt, är lösningsorienterad samt trivs med att ta ansvar och att arbeta självständigt.


Kontaktperson
Katarina Barter
katarina.barter@svensktnaringsliv.se
072-2063773

Jobbansökan
Sista ansökningsdag är 10 juni. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ange SNA Västerås i rubriken. Ansökan skickas till: katarina.barter@svensktnaringsliv.se
Vid frågor kontakta centralt skolnätverksansvarig, Katarina Barter, e-post: katarina.barter@svensktnaringsliv.se eller telefon 08-553 432 12katarina.barter@svensktnaringsliv.se
www.svensktnaringsliv.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Svenskt Näringsliv

Antal platser
1 st


Ort
Västmanland

Sista ansökningdag
2019-06-10

Tidsperiod
Deltid

Länkar
Till hemsidan


Bookmark and Share