Dela med andra

Teknisk Säljsupport Slurrypumpar i Sala

Publicerad 2019-03-07


Letar du efter ett utmanande och roligt ingenjörsjobb där du kommer att få träffa människor från hela världen. Där du långsiktigt även kan få resa och lösa tekniska problem i olika delar av världen. Då ska du söka detta jobb !

Tanken är att du börjar sommarjobba ca 2 månader och sedan fortsätter ca 1 år som ersättare vid en föräldraledighet. Det finns goda chanser att sedan få ett fast jobb om det känns rätt för alla parter och möjligheten finns.

Vi kommer att lära dig allt du behöver veta för att bli den expert inom pumpar vi behöver. Det vi söker är dig med rätt personlighet som även har drivet, problemlösningsfokus, teamkänsla och bra utbildning som grund.

Inom Metso i Sala samlas en bred kompetens inom slurrypumpar och processmaskiner för mineralberedning till gruvindustrin. Vi har sedan starten 1889 utvecklats till att bli ett globalt supportcenter, och är idag den enda svenska tillverkaren av pumpar för riktigt slitande media. Här finns också produktlinjen processmaskiner som är ett globalt kompetenscenter. Produktprogrammet omfattar utrustning för mineralseparation och avvattning. Den löpande produktutvecklingen för de båda divisionerna styrs från Sala. Våra kunder finns globalt vilket innebär att många av oss ofta reser runt om i världen för att kunna utföra sitt arbete.

Är du redo att upptäcka din potential?

Arbetsuppgifter
Dina närmaste medarbetare är en grupp med stor mångfald och gruppen består av ca 10 personer. Varje person i supportteamet blir tilldelad ett visst geografiskt område inom Europa, Ryssland/CIS, Mellanöstern och Afrika, där ni ansvarar för teknisk support mot säljorganisationen och övriga tekniska avdelningar.

Du kommer att trivas hos oss om du tycker om att samarbeta i en global organisation. Till en början är det få resor i tjänsten, men på sikt kan det bli 4-6 resor per år.

Exempel på arbetsuppgifter är:
- Huvudsysslan för detta sommarjobb och vikariat kommer att bli teknisk orderregistrering, men även nedan arbetsuppgifter kommer att förekomma under året (nedan blir mer aktuellt om du sedan får chansen till fast anställning)

- Ge support till säljarna för deras offertunderlag, framförallt dimensionering, val av pumpar och rörsystem till olika applikationer inom gruv- & tungindustrin.

- Ge support till andra supportteam / tekniska avdelningar inom Metso globalt gällande pumpval.

- Till viss del vara delaktig i orderhandläggning

- Som Sales & Application Support engineer utbildar du även andra inom Pump genom exempelvis workshops och seminarier.


Kvalifikationer
För att trivas i denna roll behöver du ha ett serviceorienterat sätt, och självklart sätter du kundens behov högst på agendan.

Vi eftersöker personer som uppfyller följande krav:

- En högskoleingenjörsexamen inom ett tekniskt område.

- God engelska i tal och skrift.

- Hög känsla för service gentemot kunder och dina kollegor.

- Nyfiken på andra kulturer och länder

Meriterande:
- Tidigare erfarenhet av centrifugalpumpar och mineralbearbetning.

- Tidigare erfarenhet av teknisk support.

- Tal i andra språk, till exempel tyska eller spanska.

- Svenska i tal och skrift

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.Kontaktperson
Fredrik Enström, Manager Sales & Application Support
fredrik.j.enstrom@metso.com
070-5300717

Jobbansökan
Ansökan sker via länken nedan som går till Metsos hemsida.
Sänd inga ansökningar per mail !
Frågor besvaras per telefon.


career2.successfactors.eu


Tillbaka
  Arbetsgivare
Metso Sweden AB (Sala)

Antal platser
1 st


Ort
Västmanland

Sista ansökningdag
2019-03-31

Tidsperiod
Ca 14 månaderBookmark and Share