Dela med andra

Granskare till Överförmyndarkansliet

Publicerad 2019-01-11


Är du i behov av ett extrajobb eller sommarjobb? Är du kanske student eller har extra tid över? Vi på Överförmyndarkansliet söker fler granskare till oss. Vill du precis som vi arbeta för människors rätt till rättssäkerhet?

Överförmyndarkansliet bistår Västra Mälardalens överförmyndarnämnd med sakkunskap. Vår främsta uppgift är att utöva tillsyn över godmanskap, förmynderskap och förvaltarskap inom Köping, Arboga, Kungsör, Hallstahammar och Surahammar. Vi är geografiskt placerade i Köping och består idag av sex handläggare och en assistent.

Vår uppgift är att tillgodose medborgarens behov av rättssäkerhet genom att:
- Medverka till att god man, förvaltare eller förmyndare utses.
- Ansvara för att ärenden får en rättsenlig och effektiv handläggning.
- Kontrollera att utsedda personer fullgör sina uppdrag och får utbildning, information och stöd.
- Förhindra att personer som inte själva kan tillvarata sin rätt drabbas av rättsförlust.


Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete som Överförmyndarkansliets egen detektiv. Du kommer som granskare hjälpa människor genom granskning av redovisningshandlingar från gode män, förvaltare och förmyndare. Granskningen syftar till att kontrollera att dessa uppdragstagare hanterar den hjälpbehövande personens ekonomi på ett korrekt sätt.

Samarbete är en självklarhet hos oss och det är viktigt att du klarar av varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med andra. Du kommer även bli delaktig i vår fortsatta utveckling att skapa en effektiv och rättssäker tillsyn över gode män, förvaltare och förmyndare.

Vi kommer lyssna in dig när det gäller tjänstgöringsgrad och anställningslängd. Hur kan du arbeta? Vad har du för önskemål? Utifrån vad som fungerar bäst för dig kommer vi sedan i dialog komma överens om hur du ska arbeta hos oss. Det viktigaste är att vi har rätt person på plats för bästa kontakt med gode män, förvaltare, förmyndare och medborgare.


Kvalifikationer
Vi söker dig som studerat på högskolenivå eller just nu studerar ex. kanske inom ekonomi eller juridik. Det är meriterande om du har arbetat med erfarenhet att självständigt handlägga ärenden eller arbetat med ekonomi tidigare. Då vi utför vårt dagliga arbete i stor del på dator krävs också att du har datavana.

Som person letar vi efter dig som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt. Samarbetet är viktigt i vår grupp, därför ser vi det som betydelsefullt att du är lyhörd och kommunicerar på ett smidigt sätt.

Välkommen med din ansökan!


Vår kommun
Köping ligger i västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är betydelsefullt och gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Kontaktperson
Martin Drugge
martin.drugge@koping.se
0221-25943

Jobbansökan
Ansökan görs via länk.
hrsupporten-se.loopiasecure.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
Köpings kommun

Antal platser
2 st


Ort
Västmanland

Sista ansökningdag
2019-01-27

Tidsperiod
deltid/heltid/extrajobb/sommarjobb

Länkar
Fler lediga jobb Köp


Bookmark and Share