Dela med andra

Slottsskolan söker lärare till fritidshem!

Publicerad 2019-01-10


Vi på Slottsskolan är en F-6 skola med 460 elever. Skolan ligger i centrala Eskilstuna i närheten av Stadsparken med ett gångavstånd till resecentrum på 10 minuter. Är det dags för studiebesök har vi ett nära avstånd till stadsbibliotek, konstmuseum, Munktellstaden och vår nya Stiga Sports arena.

Slottsskolan ligger på historisk mark och är inrymd i en av Eskilstunas äldsta skolbyggnader som renoverats till modern standard. En gång i tiden var detta platsen för Eskilstuna hus, ett kungligt residensslott. Skola och fritidshem är placerade nära varandra och lärare och fritidshemspersonal arbetar tillsammans för sina elever i små arbetslag. Vi är en traditionell skola med fina lokaler och åldershomogena klasser. Vi är 75 personer som tillsammans arbetar för elevernas bästa!

Som lärare i fritidshemmet erbjuder vi dig:
- Flexibel roll där du får vara med och samverka mot skolan under förmiddagarna och fritidshemmet under eftermiddagarna.
- Undervisa i snygga och väl underhållna lokaler med rymliga ytor och modern atmosfär
- Fritidskonferens varje vecka tillsammans med de andra fritidshemmen på skolan.
- Utbildningar både internt och externt där du får möjlighet att utveckla dig själv och arbetet kring lågaffektivt bemötande, pedagogiska planeringar, digitalisering, det pedagogiska ledarskapet och fritidshemmets uppdrag.
- Egen mentor på skolan.
- Fria pedagogiska måltider
- Handledning av speciallärare och socialpedagog.

Här kan du läsa mer om Slottsskolan! www.eskilstuna.se/slottsskolan.

Arbetsuppgifter
Är du engagerad, driven och vill du vara med och utveckla fritidshemmet på Slottsskolan? Då ska du söka tjänsten hos oss!

Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att utveckla skolan och fritidshemmet utifrån verksamhetsmål och LGR 11. I år planerar och genomför du verksamheten tillsammans med din arbetsgrupp för eleverna i årskurs tre. Du ser det som en självklarhet att variera undervisningen för att väcka engagemang och möta alla elevers olika behov och inlärningsstilar.

I lågstadiet har vi fyra lärare på tre klasser, vilket möjliggör undervisning i halvklass eller att en lärare jobbar med extra stöd. Ni arbetar med utgångspunkt från styrdokument, beslutande handlingsplaner och dokumentationsrutiner samt är delaktiga i det systematiska kvalitetsarbetet på skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning med inriktning mot de yngre åren, gärna som fritidspedagog, grundlärare i fritidshem eller tidigarelärare med behörighet att undervisa i fritidshem. Alternativt att du har en annan utbildning som bedömes likvärdig.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i förskola eller skola upp till årskurs 6. Det är också meriterande och du har erfarenhet av att arbeta utifrån LGR 11. Vi ser gärna att du har erfarenhet genom arbete eller VFU (verksamhetsförlagd utbildning) med elever i årskurs F-3 eller fritidshem. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, grundläggande it-kunskaper och känner trygghet i att använda it som en del i din undervisning och som kommunikationsmedel. Har du erfarenhet av att använda någon form av läroplattform exempelvis V-klass är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap och kan planera och följa upp ditt arbete. Både enskilt och i grupp. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn och vi tror att du vill utvecklas i din roll och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Kontaktperson
Lisa Holmström
lisa.holmstrom@eskilstuna.se
0167105008

Jobbansökan
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!


Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.
lisa.holmstrom@eskilstuna.se
www.offentligajobb.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
1 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2019-01-23Bookmark and Share