Dela med andra

Förskollärare till Eskilstunas förskolor

Publicerad 2018-10-10


Det här är en samlad annons för förskollärartjänster inom Eskilstuna kommun. I din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor och går du vidare i rekryteringsprocessen matchas du mot de förskolor som just nu har lediga tjänster. Våra förskolor finns lokaliserad på flera olika platser, både i och utanför centrala Eskilstuna.

Som förskollärare inom Eskilstuna kommun erbjuder vi dig:
- Egen mentor
- Arbetskläder
- Fria pedagogiska måltider
- Friskvårdsbidrag
- Handledning av specialpedagog och pedagogikutvecklare
- Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov
- Alla våra medarbetare utbildas i Modigt medarbetarskap
- Intern rörlighet
- Möjlighet till olika ansvarsuppgifter beroende på intresse och behov.

Här hittar du mer information om våra:
- Förskoleområden: www.eskilstuna.se/forskoleomraden
- Förskolor: www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola

Vill du veta mer om våra förskolor får du gärna ringa oss!

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet på förskolan? Önskar du bidra och kunna göra skillnad för det viktigaste vi har, våra barn och för vår framtid?

Som förskollärare inom Eskilstuna kommun är du med och arbetar med det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. Du använder din kunskap om hur barn lär och utvecklas, samt bidrar till vårt uppdrag genom att:
- Planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet på förskolan.
- Utveckla vårt systematiska kvalitetsarbete genom att föreslå förbättringar i verksamheten.
- Erbjuda våra barn mötesplatser för dialog, kreativitet, lärande och samspel.
- Arbeta med anpassning och skapa lärandemiljöer utifrån barnens olika intressen, behov och erfarenheter.
- Följa och utmana det enskilda barnets/barngruppens utveckling och lärande.
- Pedagogiskt observera, reflektera och dokumentera i ditt dagliga arbete för att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.
- Pedagogisk leda och med en vilja att ständigt utvecklas för att kunna utmana barnens lärande.

Vi har ett bra samarbete med Mälardalens högskola då vi tar emot förskollärarstudenter att genomföra sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss i våra förskolor. På så sätt är vi med och utbildar blivande förskollärare samt får chansen att lära av varandra och hålla oss uppdaterade om den senaste forskningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med behörighet att undervisa i förskolan eller dig som studerar sista terminen på förskollärarprogrammet. Vi ser gärna att du har aktuell erfarenhet av att arbeta inom förskola. Det kan antingen vara genom tidigare anställningar eller VFU inom din utbildning.

Har du en barnskötarexamen eller minst ett års arbetserfarenhet inom förskolan med tillhörande läroplansarbete kan vi erbjuda dig en visstidsanställning. Vi ser att du har god kännedom om arbetet inom förskolan och kan omsätta läroplanens mål i aktiviteter anpassade till barngrupp.

Du kan uttrycka dig mycket väl i svenska språket både i tal och i skrift och vi önskar att du har grundläggande IT kunskaper då IT i form av pedagogiska verktyg som läsplattor eller liknande förekommer i arbetet.

Kontaktperson
Lisa Holmström
lisa.holmstrom@eskilstuna.se
016- 710 50 08

Jobbansökan
Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.


lisa.holmstrom@eskilstuna.se
bit.ly


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
12 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2018-11-25

Tidsperiod
Tillsvidare

Länkar
Eskilstuna kommun


Bookmark and Share