Dela med andra

Skolkurator

Publicerad 2018-07-18


Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där du bidrar till kommunens framtid. Hos oss får du lära barn att läsa, sprida glädje med mat, hålla våra lokaler fräscha och vårda och stötta äldre samt människor med funktionsvariation, och mycket mer!
Vi arbetar för Surahammars kommuninvånare varje dag, kom och jobba med oss!

Vår pedagogiska verksamhet finns i våra tre tätorter Ramnäs, Virsbo och Surahammar.
Den omfattar förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och fritidsgård.


Arbetsuppgifter
Arbetsbeskrivning
Som kurator har du en viktig roll på skolan och i elevhälsoteamet. Du ska vara med att skapa trygga utvecklande lärmiljöer så att elevernas möjligheter att uppnå utbildningsmålen stärks. Du bistår skolan med kompetens inom sociallagstiftning och samhällsresurser samt utför elevhälsoarbete på individ- grupp- och organisationsnivå. I dina arbetsuppgifter ingår att hålla samtal med elever enskilt eller i grupp, klassarbete samt kontakter med vårdnadshavare. Du kan även stå för viss handledning och konsultation av övrig skolpersonal. Ditt arbete sker i nära samarbete med lärare, skolledning och elevhälsa samt externa aktörer såsom socialtjänst och BUP. Arbetet fördelas på flera av kommunens skolor men din huvudsakliga placering är på Hammarskolan i Surahammar.


Kvalifikationer
Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning och gärna erfarenhet att arbeta som skolkurator. Det är meriterande om du har handledarutbildning och erfarenhet av att handleda pedagogisk personal.
Du är bra på att stötta elever, utveckla deras självkänsla och i dialog med kollegor på skolan skapa bättre förutsättningar för ungdomarna att nå bättre skolresultat samt att må bättre i allmänhet.
Du är van att arbeta självständigt, ta eget ansvar och ta egna initiativ. Du har god förståelse för och förmåga att utgå från vetenskap och beprövad erfarenhet i ditt arbete.
Du ska kunna kommunicera väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid förmågan att skapa personliga relationer till elever, föräldrar och arbetskamrater.
Surahammars kommun är finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökande med tvåspråks-kompetens.


Kontaktperson
Susanne Larsson-Pajuvirta
susanne.larssonpajuvirta@surahammar.se
0220-39237

Jobbansökan
Ansökan sker via extern länk eller kommunens hemsida
-
www.hrsupporten.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Surahammars kommun

Antal platser
1 st


Ort
Västmanland

Sista ansökningdag
2018-08-26

Tidsperiod
Tills vidare

Länkar
Extern länk
Surahammars kommun/


Bookmark and Share