Dela med andra

Förskollärare till Västerås stads förskolor

Publicerad 2018-06-20


I våra förskolor får du använda dina nya kunskaper och de erfarenheter du har fått från din utbildning. Vi är en verksamhet där du får möjlighet att växa och utvecklas i din nya roll som förskollärare.

Vi är en stor organisation med många stödfunktioner som du och dina kollegor kan ta hjälp av i ert arbete. Vi har bland annat specialpedagoger, pedagogistor, logoped och IKT-coach. Allt för att du och dina kollegor ska få rätt verktyg för att skapa bästa möjliga förutsättningar för barnen att utvecklas.
Som nyutexaminerad förskollärare erbjuds du alltid en trygg och erfaren mentor under ditt första år. Din mentor kommer att fungera som samtalspartner och bollplank och ni kommer ha regelbundna träffar där ni får möjlighet att reflektera kring situationer och frågor du möter i ditt dagliga arbete.

Vi ser dina färska kunskaper och din nyfikenhet kring rollen som förskollärare som en tillgång för vår verksamhets utveckling.


Arbetsuppgifter
Som förskollärare på Västerås stad kommer du och dina kollegor att ansvara för utvecklingen av vår pedagogiska verksamhet. Med läroplanen som grund arbetar du projektinriktat och utgår från barnens intressen. Du skapar förutsättningar för att varje barn utifrån sina behov ges utrymme att utvecklas.

Vi är en lärande omsorg och vill hela tiden inspirera och utmana barnen att upptäcka, skapa och lära nytt. Vi värnar om en likvärdig förskola, en förskola utformad för alla barn.

Vi vill att alla våra medarbetare ska få gå ICDP (international child development program) som är en utbildning kring anknytningsteorier och ett förhållningssätt som du kan använda i din relation med förskolans barn och deras vårdnadshavare.


Kvalifikationer
För att du ska vara aktuell i vår process vill vi att du läser sista terminen på förskollärarutbildningen eller är nyutexaminerad förskollärare.

Rekryteringsprocess:
Vår verksamhet består idag av ca 80 förskolor och vi har lediga tjänster på flera av dem. Den samlade rekryteringen är en del av vårt arbete med att skapa en likvärdig förskola.

Om du vill kommer du att få möjlighet att önska vilken förskola eller vilket område du helst vill arbeta på. Du kan antingen välja att ta med det i ansökan men vi kommer också att samtala kring dina önskemål under intervjun. Vårt mål är att hitta en förskola som passar just dig.

Har du frågor, tveka inte att ringa oss eller kontakta oss på forskolejobb@vasteras.se

Kontaktperson
Carolina Carlmatz
carolina.carlmatz@vasteras.se
021-391650

Jobbansökan
Ansök senast: 2018-09-02

Referensnummer: 2018/00468


Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via angiven länk.

forskolejobb@vasteras.se
www.vasteras.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Västerås stad

Antal platser
5 st


Ort
Västerås

Sista ansökningdag
2018-09-02

Tidsperiod
Tillsvidare

Länkar
Västerås stad


Bookmark and Share