Dela med andra

Hårdvarukonstruktör för inbyggda system

Publicerad 2018-05-16


Du blir en del av Control Products i Västerås. Enheten ingår i divisionen Electrification Products och har som affärsidé att utveckla, tillverka, marknadsföra och sälja de lågspänningsprodukter för vilka vi har världsansvar inom ABB. Där ingår bland annat stora kontaktorer, mjukstartare och ljusbågsvakter. Vi har marknadens bredaste sortiment av energieffektiva lågspänningsapparater och installationsprodukter och vänder oss till kunder i alla branscher såsom OEM, industri, distribution, grossister och konsulter över hela världen. Vårt team befinner sig i Västerås och består av totalt 14 personer varav fyra arbetar med hårdvarudesign.

Arbetsuppgifter
Vill du vara en del av framtidens utvecklingsprojekt? Detta är en tjänst där vi ser att du har viljan att lära dig. Vi arbetar för ett hållbarare samhälle. Det gör vi bland annat genom att utveckla energieffektiva automationsprodukter. Är du redo att träda in i vår öppna och positiva miljö för att växa tillsammans med oss? Som vår nya problemlösare och kollega kommer du att ingå i en tvärfunktionell projektgrupp med ansvar för design av analog och digital elektronik för kommunikation, mätning och styrning. För att kartlägga kundkrav och säkerställa att rätt produkter tas fram, arbetar vi tätt ihop med såväl kunder som våra säljbolag runtom i världen.

Tillsammans med kollegor kommer du att ta fram nya produkter, underhålla och förbättra befintliga samt erbjuda viss teknisk support till kunder. Vi arbetar med ny design såväl som att förbättra befintlig elektronik genom att implementera nya funktioner eller tillbehör. Ditt uppdrag omfattar val av komponenter, framtagande av prototyper, testning, dokumentation samt överlämnande till produktion hos våra underleverantörer. De produkter vi arbetar med är Mjukstartare, Kontaktorer och Ljusbågsvakt. Under 2018 kommer vi att arbeta med en helt ny produkt.

Kvalifikationer
Vi söker en utvecklare med viljan att lära sig våra produkter. Du har kompletterat din högskole- eller civilingenjörsexamen inom elektro- eller teknisk fysik med en del erfarenhet via praktik, sommarjobb eller annat. Tidigare arbeten har gjort dig insatt i utvecklingsprocessen inom elektronikdesign för inbyggda system. Meriterande om du arbetat med kraftelektronikdesign med halvledare såsom tyristorer och IGBT’er.

För att lyckas i rollen behöver du ha kännedom om elkraft och elektriska maskiner. Lika självklart har du goda kunskaper i engelska och förmågan att vara drivande både på egen hand och som en del av ett team. För att passa i rollen väger ditt initiativ och din fallenhet för att samarbeta tungt. Vi ser gärna att du är öppen för nya ideèr och har lärande i fokus. Har du dessutom passion för att analysera, föreslå lösningar samt underlätta teamwork och samarbete, är det en stor fördel.

Kontaktperson
Gunilla Bartholdsson
gunilla.bartholdsson@se.abb.com
021-321607

Jobbansökan
Rekryterande chef, Åsa Grönqvist, +4621-32 32 73, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Fackliga representanter: Sveriges Ingenjörer: Senad Hujic, +4621-32 03 02, Ledarna: Urban Mylläri +4621-32 01 86, Unionen: Jan Bergman-Bengtsson, +4621-32 01 29. Övriga frågor ställs till rekryterare Gunilla Bartholdsson, +4621-32 16 07.
Ansökan sker via ABBs sida
new.abb.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
ABB AB

Antal platser
1 st


Ort
Västerås

Sista ansökningdag
2018-08-14

Tidsperiod
2018-06-07

Länkar
ABB SE


Bookmark and Share