Dela med andra

Förskollärare till Eskilstunas förskolor!

Publicerad 2018-04-04


Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 900 medarbetare.

Har du behörighet att undervisa i förskolan eller studerar du sista terminen på förskollärarprogrammet? Då vill vi att du söker till våra förskolor!

Det här är en samlad annons för förskollärartjänster inom Eskilstuna kommun. Vi arbetar för att barnen i Eskilstuna kommun ska få en jämställd och likvärdig utbildning. I din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor och går du vidare i rekryteringsprocessen matchas mot de förskolor som just nu är prioriterade och har lediga tjänster.

Våra förskolor finns lokaliserad på flera olika platser, både i och utanför centrala Eskilstuna.

Vill du veta mer om våra förskolor får du gärna ringa oss!

Här hittar du mer information:
- Förskoleområden: www.eskilstuna.se/forskoleomraden
- Förskolor: www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola

Arbetsuppgifter
Gemensamt för våra förskolor är värdegrundsarbetet där vi arbetar utifrån ett demokratiskt förhållningssätt som grundar sig i människors olika uppfattningar och levnadssätt. Vi värdesätter ett nära samarbete med vårdnadshavare och förväntar oss att du gör detsamma. Vi arbetar med utbildning och undervisning kopplat till förskolans läroplan där varje barn ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Som förskollärare hos oss har du en ledande roll där du planerar, genomför och utvecklar det pedagogiska arbetet på förskolan. Pedagogisk observation, reflektion och dokumentation är en del i ditt dagliga arbete vilket ska leda till att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.

Du kommer arbeta tillsammans med andra förskollärare och barnskötare. Arbetet styrs utifrån barnens behov vilket i sin tur skapar verksamhetens innehåll och gruppsammansättning. Både den inre och yttre miljön ska erbjuda våra barn mötesplatser för dialog, kreativitet, lärande och samspel. Vi erbjuda dig arbetskläder och fria pedagogiska måltider. Är du nyexaminerad förskollärare erbjuder vi dig en erfaren mentor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med behörighet att undervisa i förskolan eller dig som studerar sista terminen på förskollärarprogrammet. Vi vill gärna att du har aktuell erfarenhet av att arbeta inom förskola. Det kan antingen vara via tidigare anställningar eller VFU inom din utbildning.

Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med förskolans värdegrund. Vi förväntar oss att du har en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar. Vi söker dig som är en pedagogisk ledare och med en vilja att ständigt utvecklas för att kunna utmana barnens lärande. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl i svenska språket både i tal och i skrift. Då IT i form av pedagogiska verktyg som lärplattor eller liknande är naturliga inslag i arbetet, önskar vi att du har grundläggande IT kunskaper.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Lisa Holmström
lisa.holmstrom@eskilstuna.se
016 710 50 08

Jobbansökan
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.
www.offentligajobb.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
15 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2018-05-27Bookmark and Share