Dela med andra

Studie- och yrkesvägledare

Publicerad 2018-04-03


Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss i Surahammar får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter.
Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där du bidrar till kommunens framtid. Hos oss får du lära barn att läsa, sprida glädje med mat, hålla våra lokaler fräscha och vårda och stötta äldre samt människor med funktionsvariation, och mycket mer!
Vi arbetar för Surahammars kommuninvånare varje dag, kom och jobba med oss!

Vår pedagogiska verksamhet finns i våra tre tätorter Ramnäs, Virsbo och Surahammar.
Den omfattar förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och fritidsgård.
Hammarskolan är en utvecklingsinriktad och trivsam skola som ligger i Surahammar och består av grundskola för skolår 7–9 samt Kärnhuset Ung-Fritid. Vi har byggt upp ett system med olika profiler som eleverna kan välja att delta i. Valet, som baseras på elevens val, kan göras mellan olika idrottsprofiler, bild och musik. Vi deltar i ett internationellt samarbete med skolor i andra länder. På Hammarskolan kommer du att ingå i en organisation där vi arbetar i årskurslag samt ämnesgrupper. Vi arbetar för att eleverna ska nå sina mål och förverkliga sina framtidsdrömmar. Surahammars kommun är finskt förvaltningsområde.


Arbetsuppgifter
Arbetsbeskrivning
Som studie- och yrkesvägledare för årskurs 1-9 kommer du att arbeta konsultativt och i samarbete med lärare och elever utveckla vägledningen i undervisningen samt studieteknik. I ditt dagliga arbete kommer du att möta både elever och vårdnadshavare genom att motivera, inspirera, hjälpa och stötta eleverna i sina studier och val. En viktig arbetsuppgift är att även vägleda elever som har hoppat av gymnasiet. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam. I uppgifterna ingår att utveckla och planera aktiviteter på skolan och i kommunen, vilket du får stor frihet kring. Du är även en viktig aktör i samarbetet med näringslivet och andra aktörer utanför skolan.


Kvalifikationer
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet av arbete inom grundskolan är meriterande. Du har ett stort engagemang för att informera och vägleda elever inför framtida utbildnings- och yrkesval. Vi vill att du har höga förväntningar och en tro på att alla elever kan lyckas. Som person har du lätt för att hitta samarbetsformer samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid förmågan att skapa personliga relationer.


Kontaktperson
Susanne Larsson-Pajuvirta
susanne.larssonpajuvirta@surahammar.se
0220-39237

Jobbansökan
Ansökan sker via vår hemsida eller extern länk.
-
www.surahammar.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Surahammars kommun

Antal platser
1 st


Ort
Västmanland

Sista ansökningdag
2018-04-22

Tidsperiod
Heltid

Länkar
Extern länk


Bookmark and Share