Dela med andra

Systemutvecklare, It-avdelningen, Västerås /SMS-TÖ

Publicerad 2018-01-04


Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och komplex it-miljö. It-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets it-system. It-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en bred och varierad it-miljö. It-avdelningen siktar högt och når goda resultat, alltid utifrån Skatteverkets värdeord: offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss.

Ta chansen att söka dig till en arbetsgivare som vill bli ännu modernare och ännu smartare. Har du ett stort intresse för att dela med dig av kunskap och viljan att gå mot en modernare IT kan detta vara nästa steg för dig.


Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som systemtekniker på it-avdelningen
innebär att du kommer att analysera, designa och implementera krav samt förvalta och felsöka systemet inom behörighetsadministration. Du arbetar med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt förvaltning av befintliga system utifrån verksamhetens behov.

Förvaltningen av behörighetsadministrationen syftar till att skapa ett centralt och enhetligt IT-stöd för hanteringen av behörigheter till verksamhetssystem. IT-stödet för behörighets-administrationen utgörs av Novell Identity Manager. Med den vill vi förverkliga visionen om att det ska vara lätt att göra rätt inom behörighetsadministration. Det görs med fokus på framtidssäkring, automation, spårbarhet, effektivitet, kontroll och enkelhet. Vår tekniska miljö är UNIX (HP-UX/Linux) och Windows. Vi använder katalogtjänster som Windows AD och eDirectory.

Hos oss får du jobba med några av landets bästa inom området. En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor och att stötta utvecklingsprojekt när de behöver hjälp med problemlösning. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta får du möjlighet till kontinuerlig utveckling.

Ta chansen att söka dig till en arbetsgivare som vill bli ännu modernare och ännu smartare. Har du ett stort intresse för att dela med dig av kunskap och viljan att gå mot en modernare IT kan detta vara nästa steg för dig.

It-avdelningen levererar tjänster till Skatteverket. It-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ca 800 medarbetare. I Västerås är vi cirka 50 anställda. Vi arbetar med både utveckling och förvaltning av IT-system. Vill du läsa mer om it-avdelningen?

Vi erbjuder dig en arbetsplats
•med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
•som är till nytta för medborgare och företag
•med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
•som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
•med en god balans mellan arbete och fritid.


Kvalifikationer
Vi söker dig som
•har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
•har aktuella och relevanta kunskap om katalogtjänster
•har aktuella och relevanta kunskaper i Linux
•är drivande och tar ansvar för din leverans och ditt bidrag till uppdraget
•tar egna initiativ och har förmåga att motivera och engagera människor omkring dig
•har god förmåga att samarbeta och har helhetssyn
•är nytänkande och utvecklingsorienterad
•har god kommunikationsförmåga.

Det är meriterande om du
har erfarenhet av komplexa IT-system. Det är också meriterande om du har erfarenhet av IAM-området (Identity and Access Management) samt har kunskaper i Java/Javascript.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Välkommen med din ansökan till oss!


Kontaktperson
Mikael Bergman
mikael.bergman@skatteverket.se
072 148 84 20

Jobbansökan
Ansök via skatteverket.se eller länk nedan.
web103.reachmee.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
Skatteverket

Antal platser
1 st


Ort
Västerås

Sista ansökningdag
2018-04-04

Tidsperiod
Heltid, tillsvidare

Länkar
Skatteverket, lediga


Bookmark and Share