Dela med andra

Förskollärare till Eskilstunas förskolor

Publicerad 2017-10-10


Är du utbildad förskollärare eller studerar du sista terminen på förskollärarprogrammet? Då vill vi att du söker till våra förskolor! Har du önskan om att arbeta på en liten eller stor förskola? Vill du jobba på landsbygden eller kanske mer centralt? Har du bara lust och engagemang har vi en förskola för dig!

Det här är en samlad annons för våra förskollärartjänster inom Eskilstuna kommun. Din ansökan kommer att matchas mot de förskolor som just nu har lediga tjänster. Vi kommer i denna rekrytering att uppdatera annonsen var sjunde vecka och därefter publicera den på nytt. På så vis är det lättare för dig att söka till oss eller tipsa andra om att vi nästan alltid har en annons ute. Din ansökan är viktig för oss och för att få en smidig och snabb rekryteringsprocess kommer vi att bearbeta ansökningar löpande.

Våra förskolor finns lokaliserad på flera olika platser, både i och utanför centrala Eskilstuna.

Vill du veta mer om våra förskolor får du gärna ringa oss!

Här hittar du mer information om våra:
- Förskoleområden: www.eskilstuna.se/forskoleomraden
- Förskolor: www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola

Gemensamt för våra förskolor är att vi arbetar med kreativa och estetiska lärprocesser där varje barn ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar i en lustfylld, utmanande och lärande miljö. Värdegrundsarbete är viktigt och vi arbetar utifrån ett förhållningssätt som grundar sig i människors olika uppfattningar och levnadssätt. Vi värdesätter ett nära samarbete med vårdnadshavare och förväntar oss att du gör detsamma.



Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.



Arbetsuppgifter
Hos oss har du en ledande roll där du planerar, genomför och utvecklar det pedagogiska arbetet på förskolan. Pedagogisk observation, reflektion och dokumentation är en del i ditt dagliga arbete vilket ska leda till att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.

Du kommer arbeta tillsammans med andra förskollärare och barnskötare. Arbetet styrs utifrån barnens behov vilket i sin tur skapar verksamhetens innehåll och gruppsammansättning. Både den inre och yttre miljön ska erbjuda våra barn mötesplatser för dialog, kreativitet, lärande och samspel. Vi erbjuder dig arbetskläder och fria pedagogiska måltider. Är du nyexaminerad förskollärare erbjuder vi dig en erfaren mentor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med behörighet att undervisa i förskolan eller dig som studerar sista terminen på förskollärarprogrammet. Vi vill gärna att du har aktuell erfarenhet av att arbeta inom förskola. Det kan antingen vara via tidigare anställningar eller VFU inom din utbildning. Önskvärt är också att du har erfarenhet av att arbeta utifrån aktuell gällande läroplan.

Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med förskolans värdegrund. Vi förväntar oss att du har en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar. Vi söker dig som är en pedagogisk ledare och med en vilja att ständigt utvecklas för att kunna utmana barnens lärande. Det är ett krav att du kan utrycka dig mycket väl i svenska i både i tal och skrift. Då IT i form av pedagogiska verktyg som lärplattor eller liknande, är naturliga inslag i arbetet, önskar vi att du har grundläggande IT kunskaper.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Lisa Holmström Rekryteringskonsult eller Malin Medin Rekryteringskonsult
016-710 50 08 (Lisa) eller 016-710 31 47 (Malin)

Jobbansökan
Välkommen med din ansökan via länken. Vi tar inte i mot ansökningar via e-post.
www.offentligajobb.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna Kommun

Antal platser
15 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2017-11-26

Tidsperiod
Tillsvidareanställning

Länkar
Jobba hos oss


Bookmark and Share