Dela med andra

Boendestödjare till resursenheten för vuxna

Publicerad 2017-10-06


Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.Arbetsuppgifter
Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

På resursenheten vuxen är målet att ge förutsättningar för brukarna att få ett mer självständigt liv. Vi stödjer brukarna i att kunna behålla och överta sitt andrahandskontrakt och att minska behovet av stödinsatser från socialtjänsten. Samtliga insatser kräver biståndsbeslut från socialsekreterare.

Nu söker vi tre boendestödjare och en intensivstödjare.

Som boendestödjare arbetar du med en bred målgrupp i alla åldrar, ensamstående eller barnfamiljer. De personer som beviljas boendestöd har ingen möjlighet att få bostad på egen hand eftersom det kan finnas skulder, bristande betalningsförmåga, beroendeproblematik eller andra svårigheter som kognitiva variationer. Ditt uppdrag är att stödja personen i att få en stabil boendesituation.

Det innebär att du behöver uppmärksamma och finna lämpliga insatser som kan ligga utanför ditt eget uppdrag som boendestödjare. Det kan exempelvis vara att personen behöver hjälp i hemmet, budget och skuldrådgivning eller att en Familjepedagog behöver kopplas in.
Du gör regelbundna hembesök hos brukare ungefär en gång i månaden eller oftare, för att följa upp genomförandeplan.

Som intensivstödjare arbetar du med målgruppen unga vuxna 18-25 år med främst beroendeproblematik. Du utgår idag från Tegnérgatan som är ett trapphusboende för målgruppen. Förutom vårt boende på Tegnérgatan har du också ansvar för personer boende i kommunkontrakt. Uppdraget innebär att du kan träffa dina brukare flera gånger i veckan för att ge ett mer intensivt stöd.
Vill du arbeta självständigt med att få andra att bli självständiga? Sök till oss!

Hos oss arbetar både boendestödjare, intensivstödjare och boendesamordnare. Vi är två teamledare och har en enhetschef.

Din roll blir att tillsammans med oss vara med och stötta våra brukare i vardagen genom motivation. Du ansvarar självständigt för dina egna uppdrag och dokumenterar för att kunna följa upp ditt arbete. Du ger rådgivning och stöd till våra brukare i hushållsekonomiska frågor eller förberedar dem inför eget boende.

Du kommer att vara med på olika samverkansmöten med bland annat landsting, myndigheter eller kommunens öppenvårdsverksamheter. I vår samverkan med andra aktörer pågår det ett ständigt utvecklingsarbete. Har du idéer och förslag vill vi ta tillvara detta och ge dig möjlighet vara med och påverka.

Hos oss får du ett rörligt jobb med varierande arbetsuppgifter som både är administrativa och mer praktiska. Du får arbeta självständig och på så vis kan du styra din egen tid. Vi erbjuder flextid och friskvård. Hos oss jobbar en mix av både mer erfarna kollegor och nya kollegor. Vi har ärendehandledning ungefär en gång i månaden, där får du möjlighet att diskutera dina ärenden och utbyta erfarenheter.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en avslutad beteendevetenskaplig utbildning, socionomutbildning eller socialpedagogisk utbildning. Alternativ en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Läser du sista terminen på någon av ovanstående utbildningar är det också intressant.

Det är ett krav att du som söker har grundläggande datakunskaper och att du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Eftersom du kommer att göra hembesök hos brukare är det ett krav att du som söker har B-körkort.

Har du tidigare erfarenhet av psykiatri, beroende eller samsjuklighet ser vi det som meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet från dokumentation. Har du kunskaper i MI, återfallsprevention och erfarenhet från kommunens dokumentationssystem VIVA ser vi det som positivt. Flerspråkighet är meriterande.

Är du vår nya kollega? Välkommen med din ansökan!

Ingen erfarenhet krävs.


Kontaktperson
Malin Medin Rekryteringskonsult
016-710 31 47

Jobbansökan
Välkommen med din ansökan via länken. Vi tar inte i mot ansökningar via e-post.
www.offentligajobb.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
4 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2017-10-19

Tidsperiod
Heltid

Länkar
Jobba hos oss


Bookmark and Share