Dela med andra

Praktisera inom mänskliga rättigheter på Amnesty International i vår!

Publicerad 2017-09-20


Amnesty International, svenska sektionen söker nu praktikanter inom flera spännande områden inför vårterminen 2018. Under praktikperioden får du värdefulla erfarenheter om ideell verksamhet, samt mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter. Praktikperioden omfattar ca 20 veckor på heltid och praktiken är förlagd på något av Amnestys kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.Arbetsuppgifter
Vi tar i första hand emot sökanden som ska göra praktik inom ramen för sin utbildning.
Du ansöker till praktikplatserna på följande adress: www.amnesty.se/praktik. Välkommen med din ansökan senast 29 oktober! Se nedan vilka praktikplatser du kan söka till.

Kvalifikationer
- Ungdomsaktivism, Stockholm/Göteborg/Malmö
Som praktikant inom ungdomsaktivism får du inblick i hur Amnesty arbetar med påverkansarbete och informationsspridning genom att mobilisera medlemmar och samordna aktiviteter.

- Kampanj, Stockholm/Göteborg/Malmö
Som praktikant inom kampanjgruppen får du inblick i hur Amnesty skapar aktivitet inom våra kampanjer och aktioner genom att mobilisera aktivister och på så sätt bidra till Amnestys påverkansarbete.

- Amnestyfonden och MR-bistånd, Stockholm
Som praktikant inom Amnestyfonden får du inblick i hur Amnesty arbetar med bistånd till personer som fått sina medborgerliga, politiska, sociala och kulturella rättigheter kränkta.

- Årsmötessamordning, Stockholm
Som praktikant för årsmötessamordning kommer du planera och genomföra årsmötet för Amnesty Internationals svenska sektion.


- Folkrätt och juridik, Stockholm
Som praktikant inom Folkrätt och juridik får du inblick i hur Amnesty arbetar med juridiska/folkrättsliga frågor och bevakar tillämpningen av folkrättsliga förpliktelser i Sverige och världen.

- Flykting och migration, Stockholm
Som praktikant inom Flykting och migration får du inblick i Amnestys arbete med asylsökandes och migranters rättigheter, i såväl asylrättsliga som folkrättsliga frågor, enskilda asylärenden, information, lobby och utbildning.

- Lobby, Stockholm
Som praktikant inom Lobby får du en inblick i hur vi arbetar med att framhäva Amnestys ståndpunkter inom främst politiken, genom att bland annat bistå i arbetet med riksdagens grupp för mänskliga rättigheter, samt
kontakter med regeringskansliet.

- Kommunikation, Stockholm
Som praktikant inom kommunikation kommer du bl a arbeta med Amnestys kanaler inom sociala medier och nyhetsbrev, samt bistå kommunikationsavdelningen i det löpande arbetet.


Kontaktperson
Sandra Green
sandra.green@amnesty.se
08-7290223

Jobbansökan
Läs om våra respektive praktikplatser och ansök med CV och personligt brev på www.amnesty.se/praktik
www.amnesty.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Amnesty International

Antal platser
14 st


Ort
Övriga landet

Sista ansökningdag
2017-10-29

Länkar
Amnesty Internationa


Bookmark and Share