Dela med andra

Förskollärare

Publicerad 2017-06-26


Välkommen till en arbetsplats där du är vår största tillgång. Här är lärandet en naturlig del i vardagen och i våra planerade pedagogiska aktiviteter. Du är vår viktigaste resurs i att fånga barnens intressen och att omvandla det till aktiviteter utifrån läroplanens mål.

Vår värdegrund bygger på respekt, engagemang och samverkan och genomsyrar hela vår verksamhet och vårt pedagogiska uppdrag. Tillsammans med ditt arbetslag leder, planerar och utvecklar du vår pedagogiska miljö vilket innebär att du får goda möjligheter att påverka verksamhetens innehåll. För att öka närheten till våra förskolechefer är vi just nu inne i en omorganisering där vi anställer fler förskolechefer för att du som medarbetare ska få en god arbetsmiljö som är hållbar över tid. Idag har Västerås stad ca 85 förskolor och vi har lediga tjänster inom flera stadsdelar. Vår målsättning är att varje avdelning ska bestå av två förskollärare och en barnskötare.

Arbetsuppgifter
I rollen som förskollärare är ditt ansvar att leda, driva, motivera och skapa förståelse för barnen i förskolan. I uppdraget ingår att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. Tillsammans med dina kollegor förverkligar du läroplanens mål och är en del i att arbeta för en förskola av hög kvalitet på lika villkor. När behov uppstår är vi en väl utvecklad organisation gällande stöd och vägledning bland annat finns pedagogista, specialpedagog och IKT-coach.

Våra verksamheter har arbetat hårt för att stärka arbetet med digital dokumentation och reflektion. Idag har vi en förskola där digitalisering är en del av den ordinarie verksamheten. För detta arbete har vi tilldelats Guldtrappan 2017 vilket vi är mycket stolta över.
För oss är din kompetensutveckling viktig. Är du nyutexaminerad erbjuder vi dig alltid ett introduktionsår med stöd från en mentor vilket ger dig en trygg start i våra förskolor. För dig som är nyfiken på hur det är att arbeta som ledare eller förskolechef finns möjlighet att delta i aspirantprogrammet eller i vår interna traineeutbildning. Vi erbjuder dig ett brett och meningsfullt arbete med mycket glädje där du gör skillnad. Tillsammans bygger vi framtidens förskola!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller som snart kliver ut på arbetsmarknaden som nyexaminerad förskollärare. Du är trygg, stabil och värdesätter ditt uppdrag. Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i det dagliga arbetet där du väcker nyfikenhet och bjuder in till lärande situationer. En framgångsfaktor i rollen är att du är lyhörd, närvarande och reflekterande.

Utifrån vår vision om en likvärdig förskola använder vi oss inom Västerås stad av en gemensam rekryteringsprocess. Detta innebär att alla behöriga sökande går igenom samma process och bedöms utifrån samma kriterier. I samband med att du skickar in din ansökan kommer du att få möjlighet att önska det område eller den förskola som just du är intresserad av, detta gör du i enkätfrågorna. Det går bra att skriva flera förskolor eller områden och vi kommer även att ta upp frågan vid intervjutillfället.

I den här rekryteringen kommer utdrag från belastningsregistret att begäras. Länk belastningsregister: https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Blanketter/Registerutdrag/RPS-442-5-forskoleverksamhet.pdf

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Sara Andersson
sara2.andersson@vasteras.se
021-391405

Jobbansökan
recruit.visma.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
Västerås stad

Antal platser
20 st


Ort
Västerås

Sista ansökningdag
2017-08-14Bookmark and Share