Dela med andra

Produktionsingenjör

Publicerad 2017-06-13


Sandvik Materials Technology (SMT) är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och en världsledande tillverkare av högt förädlade produkter i avancerade rostfria stål, speciallegeringar samt metalliska och keramiska motståndsmaterial för de mest krävande industrierna. Spetskompetensen bygger på en integrerad produktionsplattform samt en världsledande metallurgi och FoU-verksamhet.

Sandviken Hot är en produktenhet inom produktområde Tube som ansvarar för försörjning av extruderande rör globalt inom Tube till såväl interna som externa kunder. Avdelningen för Teknik inom Sandviken Hot består av två avdelningar: Produktionsteknik och Investeringsverksamhet.

Avdelningen Produktionsteknik består för närvarande av 9 medarbetare inom projektledning, kvalitets- och produktionsteknik. För att stärka vårt team söker vi nu en produktionsingenjör till en nyckelroll för att Sandviken Hot ska kunna utvecklas och nå en stabil nivå med avseende på bättre utbyte och processer.
I gengäld erbjuder vi en intressant och omväxlande tjänst med stor möjlighet att växa i rollen, driva förbättrings- och förändringsarbete samt bygga ett brett kontaktnät över flera delar av organisationen.


Arbetsuppgifter
Som produktionsingenjör är du tillsammans med ditt team delaktig och ledande i arbetet med ständiga förbättringar inom såväl produktionsprocessen som inom det produktionstekniska området, med målet att höja produktkvalitet, sänka tillverkningskostnader och öka säkerheten. Du har stor frihet i att själv skapa din egen bild (efter analys) och omsätta teori i praktik, och du samarbetar nära såväl enheter inom produktionsavdelningen och avdelningens systerenheter i Indien och USA, som leverantörer och kunder.

Arbetet är mycket varierande då du både bistår med vardagligt stöd till produktionen och arbetar i projektform med mer uppstyrda arbeten. Du arbetar då utifrån tydligt definierade behov i form av konkreta uppdrag och projekt, i förhållande till uppsatta tidsramar och kostnader. Du arbetar systematiskt med att ta fram underlag, analysera och utvärdera insamlad information för att aktivt kunna delta i beslutsfattande kring val av åtgärder inom process-, kvalitets- och förbättringsprojekt. Genom ditt proaktiva agerande identifierar du samband och utvecklar förebyggande problemlösning innan kritiska situationer uppstår.


Kvalifikationer
Din profil
Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsexamen, alternativt har du införskaffat dig dessa kunskaper genom likvärdig utbildning och/eller arbetslivserfarenhet. Har du några års erfarenhet från arbete med industriprodukter, materialkunskap, samt statistiska och kvalitetstekniska verktyg såsom Sex Sigma är det meriterande. God datorvana och bra kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ditt brinnande intresse för produktionsteknisk utveckling. Du är självgående i ditt arbete men tycker det är roligt och givande att samarbeta med din omgivning, och med din goda kommunikativa förmåga skapar du och bibehåller nya kontakter och har lätt att kommunicera med medarbetare inom produktionen.

Du är analytiskt lagd med förmåga att utvärdera och ifrågasätta uppgifterna på ett konstruktivt sätt, och du ser det som en utmaning att ta för dig av nya arbetsområden inom produktionsteknik. Vidare gör din flexibilitet det möjligt att emellanåt anpassa dina arbetstider efter produktionen, då viss närvaro krävs utanför kontorstid, och din goda förmåga att fokusera trots många och varierande uppgifter som pågår parallellt gör dig till en stor tillgång för företaget.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Kontaktinformation
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
David Eidhagen, rekryterande chef, 026-26 35 68

Fackliga kontaktpersoner
Linda Lindström, IF Metall, 070-27 34 414
Lars Carlborg, Akademikerföreningen, 026-26 39 85
Mikael Larsson, Unionen, 026 26 31 66

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-21. Läs mer om Sandvik och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: 352032.

För frågor angående rekryteringsprocessen kontakta HR Services, 020-26 14 44.

Ansvarig rekryterare
Marie From

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2016 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 82 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.


Kontaktperson
David Eidhagen
n/a
n/a

Jobbansökan
n/a
www.home.sandvik


Tillbaka
  Arbetsgivare
Sandvik AB

Antal platser
1 st


Ort
Övriga landet

Sista ansökningdag
2017-08-21Bookmark and Share