Dela med andra

Stödpedagog

Publicerad 2017-06-08


Arbetsplatsbeskrivning
Gillar du utmaningar och vill ha ett stimulerande, utvecklande och meningsfullt jobb? Då kan du bli en viktig del för att skapa en väl fungerande kommun där människor kan bo och trivas. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta med erfarna kollegor. Vi har Sveriges viktigaste jobb och vi gör skillnad!

Vård och omsorg i Surahammars kommun omfattar omsorgen av våra äldre och funktionshindrade. Att arbeta med vård och omsorg är ett utmanande och givande arbete där du får göra skillnad i människors vardag. Som medarbetare på våra LSS-boenden arbetar du enligt LSS-lagen (Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) som syftar till att personer med funktionshinder ska kunna leva som andra.


Arbetsuppgifter
Arbetsbeskrivning
Nu söker vi stödpedagog/ stödassistent som vill vara med och utveckla och kvalitetssäkra Magnetens Gruppbostad LSS. De som bor på gruppbostad har autism och/eller utvecklingsstörning ibland tillsammans med fysiska begränsningar. I arbetet som stödpedagog/stödassistent ingår du i ett arbetslag. Arbetet innebär bland annat att ge stöd och service, hantera problemskapande situationer, ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, hälso- och sjukvårdssysslor, förflyttningar, hushållssysslor, aktiviteter i och utanför bostaden samt delta i möten och utbildningar.


Kvalifikationer
Kvalifikationer
Vi söker dig som har yrkeshögskola utbildning som stödpedagog eller gymnasiekompetens mot målgruppen eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. I vårt arbete är förhållningssätt och bemötande viktiga grundstenar och du har en positiv grundsyn, är ansvarstagande och kan utföra arbetet självständigt. Du strävar efter att brukare ska kunna leva som andra, värnar om brukarens självbestämmande, integritet och delaktighet, Vi verkar för ett gott anhörigstöd. Du ska ha förmåga att arbeta kunskapsbaserat/evidensbaserat och förebygga problemskapande beteenden genom att ge varje individ de rätta förutsättningarna och tillsammans med brukare och dess nätverk skapa en miljö som är begriplig, inte stressande och kravfylld för den enskilda individen. Du förväntas ha kunskaper och förmåga att arbeta med Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK). Du ska ha förmågan att genom ett icke konfronterande sätt och ett lugnt bemötande förhålla dig till ett oroligt, våldsamt eller självskadande beteende. Du är flexibel och har datavana då det ingår att dokumentera och skriva genomförandeplaner. Du ska kunna tala och förstå svenska bra och även kunna uttrycka dig väl i skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av verksamheten. Körkort är ett krav.


Kontaktperson
Lotta Holmin
lotta.holmin@surahammar.se
0220-39174

Jobbansökan
Ansökan sker via extern länk
-
www.hrsupporten.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Surahammars kommun

Antal platser
1 st


Ort
Västmanland

Sista ansökningdag
2017-07-02

Tidsperiod
Deltid

Länkar
Extern länk


Bookmark and Share