Dela med andra

Nyexad maskiningenjör med intresse för produktion och utvecklingsarbete, Edsby Porten AB

Publicerad 2017-04-21


Att arbeta på en högskola handlar om att vara med och skapa framtiden. Hos oss hittar många vägen till sitt första yrke, medan andra återvänder för att vidareutveckla sin kompetens i ett föränderligt arbetsliv. Som medarbetare på Högskolan Dalarna hoppas vi att du ska trivas och ha roligt, och att du hos oss finner sätt att bidra med dina insikter och idéer för att förverkliga våra gemensamma mål. Har vi jobbet för dig? Du hittar våra lediga tjänster nedan.

KTP – Knowledge Transfer Partnerships, är ett samverkansprojekt mellan akademi och näringsliv där vi nu söker nyutexaminerade akademiker för strategiska utvecklingsarbeten på plats hos företag i Dalarna och Gävleborg. Läs gärna mer om projektet på www.du.se/ktp. .
I samarbete med Edsby Porten AB söker vi dig som vill vara med och utveckla företagets produktionssystem samt skapa framtidens portar och dörrar. Du kommer tillsammans med företagets teknikchef samt en projektledare för systerföretaget Alu Partner att skapa ett teknikledningsteam. I teamet får ni, utifrån givna ramar, stora möjligheter att påverka arbetets innehåll. Projektet går ut på att effektivisera och modernisera produktionen.

EDSBY PORTEN är ett företag med gamla anor och historik inom tillverkning av portar och dörrar. Baserat på att marknaden ofta beskriver våra produkter som de kvalitativt bästa, har vi bestämt oss för att göra en satsning på att växa till en betydligt större aktör, genom att utveckla både vårt kunderbjudande och vår konkurrenskraft genom effektivisering av vår utvecklings, försäljnings och tillverkningsprocess. Så är du intresserad av att vara med på en spännande resa in i är det här företaget för dig. Se www.edsbyporten.se

Projektet med Edsby Porten AB genomförs inom ramen för Högskolans Dalarnas utvecklingsprojekt KTP. KTP – Knowledge Transfer Partnerships, är ett samverkansprojekt mellan akademi och näringsliv där vi över hela landet söker de främsta nyutexaminerade akademikerna för strategiska utvecklingsarbeten på plats hos starka företag i Dalarna och Gävleborg.
Akademikern blir anställd av Högskolan Dalarna som KTP-projektledare och kan räkna med en tid fullspäckad av möjligheter för att utveckla innovativa idéer för tillväxt hos företaget. KTP-projektet ger dig som KTP-projektledare en stor chans till ett brett nätverk för framtiden och god chans till personlig utveckling. I projektet finns en handledare från Högskolan och en coach från näringslivet. Läs gärna mer om projektet på www.du.se/ktp.

Anställningen är en visstidsanställning, 100 %, med tillträde 12 juni 2017 och är begränsad t.o.m 2018-12-31. Anställningen sker vid Högskolan Dalarna men arbetet utförs på Edsby Porten AB i Edsbyn. Möjligheter till fortsatt anställning inom företaget finns.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara projektledare och arbeta med produkt- och produktionsutveckling.

Du kommer att arbeta med effektivisering av företagets produktionsflöde. Grunden för detta arbete sker enligt ROS-modellen. Du kommer även att arbeta med effektivisering och förnyelse av maskinpark. Bl.a. kommer du att ansvara för implementering av MPS-system. Du ingår i ett teknikledningsteam och arbetet sker i samarbete med både leverantörer och kunder.

Du kommer att ansvara för att driva projektet framåt tillsammans med företaget samt stöd från Högskolan i Gävle och Dalarna. Vidare erbjuder KTP-projektet dig som KTP-projektledare en stor chans till ett brett nätverk för framtida uppdrag och god chans till personlig utveckling tillsammans med en handledare från Högskolan och en coach från näringslivet.

Kvalifikationer
För denna anställning krävs att du är nyutexaminerad (eller nära slutet av din utbildning)
Vi söker dig som har, eller närmar dig, en civil- eller högskoleingenjörexamen som Maskiningenjör gärna med inriktning mot produktion och/eller industriell ekonomi.

För att lyckas i rollen behöver du kunskap inom produktion, tillverkningsprocesser, produktionsekonomi. Vidare behöver du bred IT-kompetens och god kunskap om MPS och CNC. Du bör ha ett starkt intresse av att ha arbeta med utvecklingsarbete. Har du erfarenhet av projektledning och ledarskap ser vi detta som meriterande. Det krävs att du har goda språkkunskaper i svenska

Som person är du drivkraftig och har ett intresse för förbättringsarbete. För att lyckas i rollen ska du vara flexibel och kommunikativ.

KTP genomförs i samverkan mellan Högskolan i Gävle och Högskolan Dalarna och medfinansieras av EU, Region Gävleborg, Region Dalarna och medverkande företag. Med sina sammantaget 1500 lärare/forskare och över 30 000 studenter utgör högskolorna en strategisk resurs för regionens utveckling. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Övrigt:
Marknadsmässig lön, individuell lönesättning tillämpas.
Högskolan Dalarna verkar för en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökningshandlingar:
Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev, examensbevis samt uppgift om referens. Efter sista dag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Inkom med din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag: 170507

Kontaktpersoner:

Ola Wiklund
Processledare KTP
070-541 27 00
ola.wiklund@hig.se

Joel Strandell
VD
073-504 66 54

Kontaktperson
Ola Wiklund
ola.wiklund@hig.se
070-541 27 00

Jobbansökan
Ansök via hemsidan
www.du.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Högskolan Dalarna

Antal platser
1 st


Ort
Övriga landet

Sista ansökningdag
2017-05-07Bookmark and Share