Dela med andra

Förskollärare till Eskilstunas förskolor

Publicerad 2017-01-09


Är du utbildad förskollärare eller studerar du sista terminen på förskollärarprogrammet? Då vill vi att du söker till våra förskolor! Har du önskan om att arbeta på en liten eller stor förskola? Vill du jobba på landsbygden eller kanske mitt i centrum? Har du bara lust och engagemang har vi en förskola för dig! Vill du veta mer om våra förskolor får du gärna ringa oss!

Kommunen växer och behovet av förskoleplatser ökar, därför söker vi nu fler förskollärare till våra förskolor inom Eskilstuna.

Här hittar du mer information om våra:

- Förskoleområden: www.eskilstuna.se/forskoleomraden
- Förskolor: www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola/kommunala-forskolor

Arbetsuppgifter
Gemensamt för våra förskolor är att vi arbetar med kreativa och estetiska lärprocesser där varje barn ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar i en lustfylld, utmanande och lärande miljö. Värdegrundsarbete är viktigt och vi arbetar utifrån ett förhållningssätt som grundar sig i människors olika uppfattningar och levnadssätt. Vi värdesätter ett nära samarbete med vårdnadshavare och förväntar oss att du gör detsamma.

Som förskollärare hos oss har du en ledande roll där du planerar, genomför och utvecklar det pedagogiska arbetet på förskolan. Pedagogisk observation, reflektion och dokumentation är en del i ditt dagliga arbete vilket ska leda till att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.

Du kommer arbeta tillsammans med andra förskollärare och barnskötare. Arbetet styrs utifrån barnens behov vilket i sin tur skapar verksamhetens innehåll och gruppsammansättning. Både den inre och yttre miljön ska erbjuda våra barn mötesplatser för dialog, kreativitet, lärande och samspel. Oavsett vilken förskola du väljer att söka till kommer vi erbjuda dig arbetskläder och fria pedagogiska måltider. Är du nyexaminerad förskollärare erbjuder vi dig en erfaren mentor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med behörighet att undervisa i förskolan eller dig som studerar sista terminen på förskollärarprogrammet. Vi vill gärna att du har aktuell erfarenhet av att arbeta inom förskola. Det kan antingen vara via tidigare anställningar eller VFU inom din utbildning. Önskvärt är också att du har erfarenhet av att arbeta utifrån aktuell gällande läroplan.

Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med förskolans värdegrund. Vi förväntar oss att du har en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi söker dig som är en pedagogisk ledare och med en vilja att ständigt utvecklas för att kunna utmana barnens lärande. Det är ett krav att du kan utrycka dig mycket väl i svenska både i tal och i skrift. Då IT i form av pedagogiska verktyg som lärplattor eller liknande är naturliga inslag i arbetet, önskar vi att du har grundläggande IT kunskaper.

Kontaktperson
Lisa Holmström
lisa.holmstrom@eskilstuna.se
016- 710 50 08

Jobbansökan
Välkommen med din ansökan via länken. Vi tar inte emot ansökningar via epost.

Det här är en samlad annons för alla våra förskollärartjänster inom Eskilstuna. Detta betyder att din ansökan kommer att matchas mot alla våra förskolor som just nu har lediga tjänster. När du fyller i din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor. Vi lägger stort intresse vid dina önskningar om -typ av förskola- och ju mer specifik du är desto lättare kan vi matcha dina önskningar mot passande förskola.
recruit.visma.com


Tillbaka
  Arbetsgivare
Eskilstuna kommun

Antal platser
60 st


Ort
Eskilstuna

Sista ansökningdag
2017-02-05

Länkar
Följ oss på Facebook


Bookmark and Share