Dela med andra

Kriminalvården söker sommarvikarier

Publicerad 2017-01-09


Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Våra verksamhetsområden sträcker sig från norra till södra Stockholm.
Anstalter: Norrtälje, Österåker, Täby, Storboda, Svartsjö, Färingsö, Beateberg, Asptuna, Hall.
Häkte: Sollentuna, Kronoberg och Huddinge.
Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsuppgifter
Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag vid Kriminalvårdens anstalter och häkten och du är den som har den dagliga direktkontakten med våra klienter. Du bidrar aktivt till att upprätthålla en god säkerhetskultur och ett gott samarbetsklimat.
Arbetsuppgifterna är mångfacetterade och innebär bland annat bevakning, dokumentation, visitations- och säkerhetsarbete samt frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete. Arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt. Arbetets inriktning ser olika ut beroende på om du arbetar inom häkte eller anstalt samt anstaltens säkerhetsklass.
Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på kvällar, nätter och helger ingår.

Kvalifikationer
Vårt grundläggande krav är fullständig gymnasieskolekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket i såväl tal som skrift. Övriga språkkunskaper värdesätts. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver. Vi ser gärna att du har B-körkort.
Meriterande är eftergymnasial utbildning med företrädesvis beteendevetenskaplig, juridisk eller samhällsvetenskaplig inriktning liksom arbetslivserfarenhet inom social omsorg, kriminalvård, säkerhetsarbete, psykiatri eller annat vård- och omsorgsarbete.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, genus, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Meriterande är även mångkulturella erfarenheter.
Din kompetens och ditt engagemang ger de grundläggande förutsättningarna för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Därför är dina personliga egenskaper och förmågor mycket viktiga för arbetet som kriminalvårdare och vi söker dig som är tydlig, stabil, ansvarstagande, flexibel och lyhörd. Det innebär att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och verksamhetens uppdrag och mål. Du lyssnar aktivt och kommunicerar tydligt, du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du har god samarbetsförmåga, positiv människosyn och empatisk förmåga som visar sig genom att du kan arbeta i grupp och agera korrekt, förutsägbart och med gott omdöme enligt gällande regelverk och värdegrund. Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Kontaktperson
Helena Hellström
-
0728626892

Jobbansökan
-
www.offentligajobb.se


Tillbaka
  Arbetsgivare
Kriminalvården region Stockholm

Antal platser
400 st


Ort
Stockholm

Sista ansökningdag
2017-01-20

Tidsperiod
sommarvikarierBookmark and Share